Мандрівний фестиваль Docudays UA запрошує на вечір документального кіно

17 Листопада 2018, 18:00
Мандрівний фестиваль Docudays UA запрошує на вечір документального кіно 1076
Мандрівний фестиваль Docudays UA запрошує на вечір документального кіно

Уже традиційно Мандрівний Docudays UA на Волині і «Lutsk night cinema» запрошують вас 24 листопада о 18:00 на вечір документального кіно про права людини.

Організатори Мандрівного фестивалю Docudays UA – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, Кампанія проти дискримінації.

Будемо дивитися й обговорювати фільми:

  1.  "Проект "Бабця" (реж. Балінт Ревес - Угорщина, Великобританія) - це семирічна історія-дослідження про те, як три онуки розпитують своїх бабусь про минуле і в якийсь момент вирішують організувати їм зустріч. Одна з них - англійська шпигунка, інша - танцівниця з нацистської Німеччини і третя - угорка-комуністка, котра пережила Голокост. Фільм про цінності і табуйовані теми, а також - зв'язок поколінь;
  2.  "Коли я чую спів птахів" (реж. Тріне Валлевік Гобюрґ - Норвегія) - анімація-розповідь про кот-д'івуарських дітей, котрі змушені були покинути свою країну через війну, що розгорілася після президентських виборів 2010 року. Шість років потому діти обговорюють свої надії та мрії про майбутнє;
  3.  "Смерть дитини" (реж. Лассе Баркфорс, Фріда Баркфорс - Данія, Швеція, США) - дослідження життя батьків, які спричинили смерть власних дітей. Цей фільм охоплює багато різних життєвих ситуацій, коли стається трагедія, і в ній хтось винний. Однак у тому, що зробили ці батьки, є щось, що викликає певне соціальне обурення й осуд. Бо що це за батьки, які можуть забути немовля у машині?

Вхід вільний. Фестиваль неполітичний і некомерційний.

Docudays UA
Docudays UA

 



Довідково: Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024