На Волині фіскали покарали підприємців, які неправильно торгували підакцизними товарами

19 Листопада 2018, 17:32
На Волині фіскали покарали підприємців, які неправильно торгували підакцизними товарами 1525
На Волині фіскали покарали підприємців, які неправильно торгували підакцизними товарами

З початку листопада волинські фіскали встановили 32 порушення у сфері реалізації підакцизної продукції.

Порушення допустили суб’єкти господарювання, які пропонують підакцизну продукцію вроздріб на території Горохівського, Іваничівського, Ковельського, Камінь-Каширського, Локачинського районів, м. Ковель та м. Луцьк. Про це повідомляють в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Уже в листопаді волинські фіскали провели 16 фактичних перевірок представників підприємництва та за допущені порушення застосували майже 300 тисяч гривень штрафних санкцій, що будуть сплачені до місцевих бюджетів.

Зокрема, низку серйозних порушень знайшли одразу в декількох торгових об’єктів на території Горохівського та Ковельського районів, а саме факти безліцензійної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, а також реалізацію цигарок без марок акцизного податку, продаж алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін на такі напої.

Одразу в декількох торгових об’єктів зберігали партію підакцизної продукції без марок акцизного податку – тютюнові вироби марки «MARVEL & RED». Окрім того, споживачам пропонували горілчану продукцію за цінами, нижчими від визначених, а операції з продажу товару не проводили через касовий аппарат. Відповідно, покупцям не видавали розрахункові документи. Ревізори також встановили факти відсутності обліку товарів за місцем зберігання.

Як наслідок, під час перевірок вилучили з обігу 119 пачок тютюнових виробів та 25 пляшок алкогольних напоїв. Всього вилучили алкогольних напоїв та тютюнових виробів на суму 2,1 тисячі гривень.

Фіскали отримують інформацію і про факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти річного віку, суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність в магазинах, супермаркетах, та на АЗС.

 

Коментарі
19 Листопада 2018, 23:51
В МЕНЕ НА ВСЕ Є ДОВІЧНІ ЛІЦЕНЗІЇ ВІД МУСОРОВ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024