На порталі Пенсійного фонду України з’явився кабінет страхувальника 

20 Листопада 2018, 13:01
На порталі Пенсійного фонду України з’явився кабінет страхувальника  1196
На порталі Пенсійного фонду України з’явився кабінет страхувальника 

На порталі Пенсійного фонду відтепер функціонує кабінет страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, правильності подання звітності тощо.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області на сайті Волинської ОДА.

Для цього потрібно зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду, обрати рубрику ПОСЛУГИ, далі підрубрику СТРАХУВАЛЬНИКАМ. Увійти до кабінету роботодавець може через електронний цифровий підпис.

Кабінет страхувальника
Кабінет страхувальника

У кабінеті можна переглянути інформацію стосовно сплати єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, у кабінеті відображається інформація, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не одержали зарахування певного періоду до страхового стажу.

Окрім того, у кабінеті також містяться відомості щодо звітності по сплаті єдиного соціального внеску, інформація з протоколу контролю по звітності.

Ще одна функція, яка стає доступною для роботодавця у його кабінеті, – можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні). До цього часу первинні дані для розрахунку – страховий стаж та розмір заробітної плати – надавали самі працівники. Для цього вони звертались до управлінь Пенсійного фонду за довідками. Тепер процедура отримання необхідних відомостей значно спрощується.

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд України запровадив сервіс СМС-інформування для застрахованих осіб та пенсіонерів. Ця послуга дає можливість працюючим застрахованим особам довідатись, чи сплатив роботодавець страхові внески з його заробітної плати.

Ті, хто користується послугами веб-порталу за допомогою електронного цифрового підпису, мають можливість замовити послугу СМС-інформування безпосередньо на порталі, не звертаючись до управління Фонду.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024