У Луцьку Омеляну показали першу українську електровантажівку

22 Листопада 2018, 12:56
Перша українська електровантажівка 1156 Джерело: https://pravda.lutsk.ua
Перша українська електровантажівка

Міністр інфраструктури Володимир Омелян побував в Луцьку та проінспектував новинку місцевого «Богдана» – багатоцільову електричну вантажівку.

Візит відбувся сьогодні, 22 листопада, – пише Волинська правда.

Першу українську повністю електричну вантажівку «Богдан» представили на базі луцького ДП «Автоскладальний завод № 1». Автівку виготовили на замовлення данської компанії Banke Electromotive.

Оглянути новинку приїхав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Компанію йому склали голова Волинської ОДА Олександр Савченко та директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

В присутності преси та працівників заводу чиновники оглянули виробництво тролейбусів та шкільних автобусів, а також поспілкувалися з колективом «Богдану».

«Хочу подякувати працівникам «Богдан Моторс» за те, що спільними зусиллями ми розробили та провели колосальну роботу, щоб оцей прекрасний продукт ми випустили. Сподіваємось, що в майбутньому будемо робити більше таких автомобілів», – зазначив генеральний директор Banke Electromotive Расмус Данке.

Володимир Омелян також подякував всім працівникам, які долучилися до виготовлення новинки.

«Ми весь час говоримо про Україну як країну аграрну. Наше міністерство переконане, що Україна може і повинна бути високотехнологічною державою. Ви бачите цей продукт. Його повністю розроблено і виготовлено в Україні. Дуже важливо, коли міста і області купують автомобільну техніку, щоб вона була українського виробництва», – заявив Володимир Омелян.

Він зауважив, що «Богдан» виробляє висококласні тролейбуси та електробуси.

Після завершення короткого брифінгу урядовець та керівництво заводу випробували електромобіль, проїхавшись ним по території заводу.

Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Новинка працюватиме у містах Європейського Союзу. Машина здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки становить 220 км.

Читайте також: У Луцьк приїхав міністр інфраструктури Володимир Омелян

«Богдан» представив першу електровантажівку, виготовлену для Євросоюзу





































 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024