Як на Камінь-Каширщині підтримують 3700 людей з інвалідністю

27 Листопада 2018, 12:03
На Волині здійснюють заходи на підтримку людей з інвалідністю 876
На Волині здійснюють заходи на підтримку людей з інвалідністю

У Камінь-Каширському районі людей з інвалідністю забезпечують санаторно-курортними путівками і здійснюють заходи для психологічної реабілітації та адаптації учасників бойових дій.

Про це розповів начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк на нараді, повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Він повідомив, що на перше листопада цього року на Камінь-Каширщині є 3700 осіб з інвалідністю, з них 476 – діти. 

«Організована робота щодо надання санаторно-курортних послуг цій категорії населення, здійснюються заходи, спрямовані на професійну та соціальну адаптацію, психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції. На постійному контролі перебуває питання соціальної підтримки та супроводу сімей учасників АТО. Налагоджена співпраця з громадськими організаціями, а саме Камінь-Каширською громадською міжрайонною територіальною первинною організацією Українського товариства сліпих, громадською організацією ветеранів АТО «Побратим», – розповів Максим Демидюк.

Довідково: Згідно з Указом Президента України від 3 грудня 2015 року № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» визначено за необхідне привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю, невідкладно здійснити додаткові заходи, спрямовані на підтримку таких людей, зокрема осіб, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні її проведення, осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Камінь-Каширський район отримав понад 60 мільйонів власних доходів: детальніше про виконання бюджету

«Санаторно-курортними путівками у 2018 році забезпечені 45 осіб з інвалідністю. Окрім того, за рахунок коштів районного бюджету оздоровлено ще 26 осіб відповідно до Програми соціального захисту населення. Цьогоріч у серпні укладено договір з Камінь-Каширською автошколою ТСОУ для проходження навчання учасників АТО за професією «Водій транспортних засобів» на загальну суму 30200 гривень. В органах соцзахисту 4 сім’ї отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, 12 – одноразову допомогу при народженні дитини, 2 – державну соціальну допомогу по догляду за дитиною-інвалідом, 263 учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у проведенні АТО надано пільгу на житлово-комунальні послуги, 27 особам з інвалідністю з числа учасників АТО призначено пенсію відповідно до чинного законодавства. На постійному контролі – житлові питання сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа учасників АТО», – додав начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024