Волинські аграрії у 2018 році виробили валової продукції на 6,5 мільярда гривень

29 Листопада 2018, 18:15
Олександр Савченко розповідає про успіхи 1762
Олександр Савченко розповідає про успіхи

Виробництвом сільськогосподарської продукції в області займаються 248 агропідприємств, 600 фермерських господарств, а також майже 150 тисяч особистих селянських господарств.

Про це стало відомо під час засідання Ради Регіонального Розвитку Волинської області. Захід відбувся сьогодні, 29 листопада, – інформують на офіційній сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

«Позитивним є те, що відбувається процес омолодження фермерства. Лише протягом останнього року зареєстровано два десятки нових фермерських господарств. А завдячуючи останнім новаціям державної фінансової підтримки їх кількість буде збільшуватися», – зауважив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Читайте також: Волинська еліта зібралася у Луцьку на Раду регіонального розвитку

На засіданні стало відомо, що в рейтингу регіонів за підсумками десяти місяців в тваринництві область посідає восьме місце за кількістю корів, шосте місце за кількістю птиці і шосте місце за виробництвом м’яса у живій вазі.

П’ятий рік поспіль або шостий раз за всю історію області, валове виробництво зернових і зернобобових перевищило один мільйон тонн. Цього року вал найвагоміший – 1 мільйон 200 тонн.

«В цілому на підтримку галузі агропромислового комплексу і сільських територій з бюджетів усіх рівнів у 2014 – 2018 роках використано більше ста вісімдесяти двох мільйонів гривень. Частка державного бюджету – найвагоміша», – уточнив Олександр Савченко.

За його словами, держава робить акцент на розвиток кооперації і у цьому році є потужна фінансова підтримка з державної казни – 45,8 млн гривень. Це у два рази більше, ніж у попередньому році.

В цілому на підтримку галузі АПК з бюджетів усіх рівнів за десять місяців поточного року вже профінансували понад 57 млн гривень.

Інфографіка
Інфографіка

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024