Волинь – друга серед областей України за кількістю інклюзивних класів у школах

30 Листопада 2018, 14:34
Волинь – друга серед областей України за кількістю інклюзивних класів у школах 1804
Волинь – друга серед областей України за кількістю інклюзивних класів у школах

У 2018-2019 навчальному році в 391 класі організували інклюзивне навчання для 487 дітей, що втричі більше за попередній навчальний рік.

Про це говорили 29 листопада на засіданні Ради Регіонального Розвитку Волинської області, – інформують на офіційній сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

У області створюють інклюзивно-ресурсні центри, аби забезпечити права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття якісної освіти та надання психолого-педагогічної допомоги та системного кваліфікованого супроводження за місцем проживання.

У лютому поточного року під час візиту на Волинь першої леді України Марини Порошенко підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», яким передбачали створення в області мережі таких центрів.

«Марина Анатоліївна користуючись підтримкою Фонду Порошенка втілює дуже необхідний проект. Це та справа, як каже Президент, що свідчить про зрілість суспільства. Раніше цим світлим, щирим дітям не давали нічого. А зараз ми розвиваємо потужну систему для розвитку людей з особливими освітніми потребами», – зауважив Олександр Савченко.

Зокрема, на оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів у 2018 році виділили з державного бюджету субвенцію місцевим бюджетам на суму 3 млн 526,4 тияч. гривень.

На цей момент вже створили 14 інклюзивно-ресурсних центрів. До кінця поточного року розпочнуть свою роботу ще п'ять.




Читайте також:

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024