Завершують будівництво водогону для потреб мешканців мікрорайону «Ковель-2»

01 Грудня 2018, 13:01
Завершують будівництво водогону для потреб мешканців мікрорайону «Ковель-2» 853
Завершують будівництво водогону для потреб мешканців мікрорайону «Ковель-2»

У Ковелі наближається до завершення будівництво водогону від станції другого підйому на вулиці Володимира Кияна до мікрорайону «Ковель-2».

Разом з тим, тут проводять реконструкція водозаборів. Облаштовують і вуличні мережі, – про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Кошторисна вартість об’єктів складає 26, 5 мільйона гривень. Лише цьогоріч з міської казни на ці потреби спрямували майже 10 мільйонів гривень. Значну суму коштів отримали торік з державного бюджету. За словами начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Стернічука, роботи планують завершити до кінця нинішнього року.

Як відомо, гостро постало питання забезпечення питною водою мешканців цього району після надзвичайної ситуації на  ветсанзаводі. Згідно з дослідженнями та, яку споживали люди з колодязів, не відповідала якості за санітарно-хімічними показниками. 

Читайте також: Ковель-2: через ветсанзавод з’явиться централізоване водопостачання

Прийняли рішення про забезпечення централізованим водопостачанням мешканців вулиць: Хоткевича, Юності, Комарова, Богдана Хмельницького, Санітарної, Шептицького, Шишкіна, Північної, Крилова, Зелінського, Роксолани, Олійника, Гребінки, Бенделіані. Вони входять до кілометрової санітарно-захисної зони.

Відповідно до проекту протяжність водогону складає майже 7000 тисяч метрів. За результатами відкритих торгів підрядниками на виконання робіт стали ТзОВ «Зеніт» (м. Луцьк) та ПП Сантехмонтаж (м. Нововолинськ).

При будівництві використовують сучасні полімерні та герметизуючі матеріали для з’єднання елементів. Встановлють колодязі, пожежні гідранти, влаштовують футляри в місцях перетину з автомобільними дорогами і підземними інженерними комунікаціями.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024