У Луцьку на 22% подорожчало опалення для населення

30 Листопада 2018, 17:09
895

У Луцьку виконком затвердив нові тарифи на опалення — для населення та управителів багатоквартирних будинків збільшили тариф на 22,2%, а для бюджетних та інших організацій зменшили на 11,1%. Також для релігійних організацій вартість збільшили на 76,4%.

Відповідне рішення виконком ухвалив 30 листопада.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що тарифи коригують через нові Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи. Тож комунальне підприємство мусить просити в міської ради підкоригувати тариф у Луцьку, аби не «влізти в нові борги».

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук запропонував це питання зняти з порядку денного і змінити, адже ці зміни збільшать навантаження на кишені лучан. Наприклад, поступово збільшувати тариф.

Натомість член виконкому Олександр Серватович заявив, що в разі непідняття тарифів ДКП «Луцьктепло» не отримає коштів, які пізніше все-одно доведеться виплачувати з міського бюджету у формі допомоги «тепловикам». Також він закликав подавати до суду на державні організації, через рішення яких здорожчує опалення.

За ухвалення цього рішення виступали члени виконкому Ігор Алексеєв та Ігор Муковоз.

Зрештою, «за» проект рішення про коригування тарифу проголосували 8 членів виконкому.

Читайте також: У Луцьку багатоповерхівка – три дні без тепла

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024