У Луцьку закрили п'ять з семи представництв банків з російським капіталом

01 Грудня 2018, 16:08
Відділення «Альфа Банку» в Луцьку 2191
Відділення «Альфа Банку» в Луцьку

У  Луцьку ще на початку 2017 року працювали сім банків з російським капіталом, як от: «Банк Русский Стандарт», «VS Bank» (Фольксбанк), «БМ БАНК», «ВТБ Банк», «Промінвестбанк», «Сбербанк Росії» та банк російського олігарха Михайла Фрідмана – «Альфа Банк».

З травня 2018 року Національний банк України (НБУ) знову заявив про необхідність обмеження роботи банків з російським капіталом в Україні, тому відповідне рішення прийнали в РНБО, – пише ВолиньUA.

Тож останнім часом більшість російських банків закривають майже всі відділення по Україні, як, до прикладу, «Банк ВТБ». Голова фінустанови заявив, що до літа 2018 року банк закриє майже всі відділення в Україні. Також банк попередив клієнтів про те, що з 21 лютого завершує роботу з платіжною системою VISA.

За минулий із моменту введення санкцій (березень 2017 року) час змінити власника вдалося тільки «VS Bank», проданому російським «Ощадбанком» групі «ТАС» Сергія Тігіпка.

Сьогодні в Луцьку продовжують працювати відділення «Промінвестбанк» та «Альфа Банк» (належить російському олігарху Михайлу Фрідману).

Та припинили свою діяльність «VS Bank», «Сбербанк Росії» (який тепер клієнтів з Волині обслуговує у  Рівному), «ВТБ Банк», «БМ БАНК» та «Банк Русский Стандарт».

Більшість банків із російським капіталом закрили свої відділення по Україні і залишили свої представництва в столиці чи містах мільйонниках. Так от, «БМ Банк» обслуговує своїх клієнтів лише у Києві, а в інших регіонах його відділень немає.

Нагадаємо, що НБУ у 2017 році ввели санкцій російським банкам на рік, тоді обмеження торкнулися «Ощадбанку», «VS Bank», «Промінвестбанку», «ВТБ Банку», «БМ Банку». Їм заборонили виводити капітал за межі України на користь пов'язаних із ними осіб.

Читайте також: У Луцьку пояснили, як розмитнити «євробляху»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024