Стало відомо, чи планували силовий розгін протестів «євробляхарів» на «Ягодині»

02 Грудня 2018, 15:11
Акція протесту на «Ягодині» 862
Акція протесту на «Ягодині»

У поліції Волині прокоментували, чи розглядали варіант силового розгону протестувальників на волинських пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг». 

Про це йшлося в ефірі суспільно-політичного ток-шоу Волині «Протилежний погляд Live», – повідомляє ІА ВолиньPost.

Заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак у телефонному режимі з телестудією розповів, що поліція тримала ситуацію із протестами «євро бляхарів» на Волині на контролі. Він і сам два дні безперервно був на місці подій. 

«Я був на постійному зв’язку з Нацполіцією України, постійно доповідав керівнику поліції Волині Петру Шпизі», – розповів Сергій Козак. Він наголосив, що жодного варіанту силового вирішення питання не розглядали. 

«У жодному випадку», – додав Козак. Поліцейський зауважив, що люди створювали у мережі дописи про те, що нібито планують розгін блокувальників, утім це були фейки для нагнітання обстановки. 

«Жодної такої вказівки не було. Навпаки шукали конструктив», – розповів Сергій Козак. 

Нагадаємо, заступник начальника поліції Волині також повідомив, що в області кримінальні провадження через протести на митних пунктах пропуску відкрили Любомльський відділ поліції – за частиною 1 статті 279 Кримінального кодексу України (йдеться про блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод) і за статтею 293 (групове порушення громадського порядку). 

Кримінальні провадження через блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод відкрили також Володимир-Волинський та Ратнівський відділи поліції.

Нагадаємо, обурені власники «євроблях» перекрили доїзд до кордону, палили шини. Ситуацію регулювали поліцейські. Але на другий день страйку виникла масова бійка, під час якої люди почали кидатися шинами, а розлючений водій фури, який втомився чекати, намагався наїхати на активістів, які перекрили йому дорогу.

Читайте також: Стало відомо, хто організував акцію протесту на «Ягодині»

Хтось страйкував, хтось «касував»: на «Ягодині» припинили блокувати рух

Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави

Поліція отримала право зупиняти євробляхи

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024