Період, відведений на розмитнення «євроблях», можуть продовжити

03 Грудня 2018, 17:00
Євробляхи в законі 855
Євробляхи в законі

За словами голови підкомітету Ради з питань митної політики Тетяни Острікової, протягом першого тижня дії нових правил розмитнення авто на єврономерах, українці легалізували лише 74 таких автомобілі.

Водночас, лише у 2017 році в Україну ввезли близько 965,3 тисячі таких автомобілів, – інформує Громадське.

«Наразі немає належної роз'яснювальної політики і тому люди не розуміють, хто і як має в'їжджати, які документи необхідні для розмитнення та інше», – повідомила депутатка, пояснюючи причину провалу кампанії з легалізації авто на єврономерах.

Зазначимо, що закон про спрощені правила розмитнення авто на єврономерах набув чинності 25 листопада. Відповідно до цього закону, протягом перших 90 днів дії закону розмитнення для власників «євроблях» обійдеться вдвічі дешевше. Так автори закону хотіли стимулювати власників нерозмитнених авто пришвидшити їхню легалізацію в Україні.

Читайте також: Повідомили, як розмитнювати «євробляхи» згідно нового законодавства

Водночас, у бюджеті на 2019 рік урядовці передбачили додаткові надходження від розмитнення авто на єврономерах у розмірі 1 мільярд гривень. Ці кошти планують відпривити не виплати пенсій.

За словами Острікової, у разі, якщо належної роз’яснювальної роботи серед власників нерозмитнених авто проведено не буде, то депутати можуть продовжити дію пільгового періоду розмитнення.

Нагадаємо, 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськми номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

Читайте також: Волинська митниця відпустила в обіг сім авто, які раніше їздили на «євробляхах»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024