Любешівчанин, якому повністю видалили шлунок, потребує допомоги

03 Грудня 2018, 16:50
Степан Андрусик 1784 Джерело: facebook
Степан Андрусик

Пенсіонерка просить фінансової підтримки для лікування та реабілітації свого чоловіка.

Про це повідомляє  на своїй сторінці у Facebook Олена Набойчик.

«На днях до мене звернулася жителька с. Бихів Любешівського району Андрусик Анастасія, інвалід ЧАЕС, по допомогою, оскільки 2 листопада її чоловіку Андрусику Степану (1951 р.н.) у Мінську, в науково практичному онкологічному інституті ім. Алєксандрова зробили складну операцію – повністю  видалили шлунок і 12 см стравоходу.

У Мінськ поїхали на обстеження 31 жовтня, а через два дні прооперували, тягнути не було куди, адже страшна хвороба (рак) уразила два життєво важливі органи. Ще у квітні Степан Іванович звернувся в обласну лікарню, тоді на Пасхальному тижні його прооперували видалили поліп на стравоході…Життя продовжувалося,  та здоров`я у пенсіонера погіршувалося щоденно. Постійні проблеми із травленням. Тому він змушений був звернутися в обласний онкодиспансер.

Щомісяця робили ендоскопію стравоходу, а шлунок ніхто не діагностував, а тим часом рак уже прогресував… Тепер Степан Іванович учиться жити по-новому, адже харчується, як дитина, рухається мало. Та курс реабілітації тільки розпочався, попереду ще хіміотерапія…» – пише Олена.

Щоб продовжити життя чоловіка, розповідає далі вона,  родина зважилася на великі позики. На операцію пішло понад 200 тисяч гривень. Частину суми пенсіонери взяли зі своїх заощаджень, ще допомогли діти, та все одно не вистачило на лікування, тож мусили брати позику. Тоді, коли життя було на межі смерті, ніхто не думав, як віддаватимуть позику. Тепер же вони у відчаї: як жити далі?

Сподіваємося, відгукнуться добрі люди з чуйним серцем, з бажанням підтримати.

Реквізити для допомоги:
Карта «Приватбанк» 5168742703804207, Домашич Віта Степанівна (донька),
Карта «Ощадбанк» 26205760348069, Андрусик Степан Іванович.

Читайте також:  «Постраждалий унаслідок пожежі чоловік потребує допомоги».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024