Де і за які кошти у Локачинському районі проводять громадські роботи

05 Грудня 2018, 12:27
Громадські роботи 915
Громадські роботи

Локачинська філія служби зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування, для цього щороку в бюджеті окремих сільських рад та об’єднаних територіальних громадах передбачають кошти на оплату праці безробітних громадян, яких будуть залучати до участі в громадських роботах.

Протягом січня-листопада 2018 року в організації та проведенні громадських робіт взяли активну участь Затурцівська ОТГ, Крухиничівська, Холопичівська, Старозагорівська, Марковичівська сільські ради та Локачинська селищна рада, – повідомляє Локачинська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

За участю безробітних провели роботи з благоустрою територій населених пунктів, територій, прилеглих до пам’ятників культури, здійснили упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятних знаків загиблим захисникам Вітчизни. Варто зазначити, що громадські роботи в районі користуються сталим попитом. Лише за 2018 рік в громадських роботах взяло участь 116 осіб, а служба зайнятості співпрацювала з 14 сільськими радами району та загалом на громадські роботи витратили 232 тисячі гривень (116 тис. грн. – кошти Фонду, а ще 116 тис. грн. – кошти місцевих бюджетів).

І це зрозуміло, адже для безробітних громадян участь в таких роботах, насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, бути частиною колективу, відчувати себе повноцінним членом суспільства. Крім того, особи отримують додаткові переваги, а саме: період участі в громадських роботах зараховується до страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується єдиний страховий внесок.

Для роботодавців організація громадських робіт – перспективний напрям взаємовигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних cуспільно-корисних робіт.

Завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024