Олександр Савченко відвідав майбутні ОТГ Локачинського району

07 Грудня 2018, 18:08
Робочий візит Олександра Савченка 1762
Робочий візит Олександра Савченка

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко побував у Локачинському районі. 

Робочий візит відбувся 6 грудня, – інформує Олександр Савченко.

Він оглянув об'єкти соціальної інфраструктури сіл, які невдовзі об'єднаються у громади – Війницьку та Привітненську.

Першою Олександр Савченко оглянув загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Павловичі в рамках реалізації державної програми «Нова українська школа». Вчителі та дітки радіють новому обладнанню та меблям. Директорка навчального закладу та кандидатка на голову Війницької ОТГ Оксана Нерода розповідає, що в школі вдалося чимало чого зробити за державні кошти, багато допомагали й меценати.

«В нас чудово реалізовується проект Нової української школи. Діти й батьки задоволені, включені в навчальну систему й робочий процес. Ми вже бачимо навіть перші результати, бо різниця в системі навчання змінилася на краще. Я сподіваюся, що реформа успішно буде продовжуватися» – зауважила Оксана Нерода.

Також голова облдержадміністрації Олександр Савченко оглянув адміністративне приміщення сільської ради та Війницький дитячий садок. В останніх є проблемна – в закладі є дві кімнати, які можна було б облаштувати у гральні кімнати, проте нема опалення. Проект на облаштування готовий й тепло та ремонт обійдеться у 800 тисяч гривень. Голова облдержадміністрації наголосив, що після об'єднання цю проблему вдастся вирішити, адже для ОТГ це буде незначна сума коштів.

В рамках робочої поїздки оглянули загальноосвітню школу І-ІІ ступенів села Губин та будинок культури. У школі облаштований музей історії, учні успішні і в олімпіадах, і в спортивних змаганнях. Чимало допомагають навчальному закладу місцеві підприємці та лісівники. Окрім того, оглянули загальноосвітню школу села Березовичі І-ІІІ ступенів, дитячий навчальний заклад та Березовичівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.


Насамкінець Олександр Савченко відвідав село Привітне – центр майбутньої об'єднаної територіальної громади. Там керівник найвищої виконавчої влади оглянув загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та представив нового директора — Любов Кондратюк на загальношкільних батьківських зборах.

«Хочу побажати Вам в першу чергу взаєморозуміння з батьками. Батьки за своїх дітей готові на багато що, ви цього навіть й не підозрюєте. Терпіння, мудрості та оптимізму. Бажаю, аби той вогонь, який горить у ваших очах сьогодні, ніколи не згасав», - побажав Олександр Ілліч.


Новоспечена ініціативна директорка каже, що працюватиме на благо школи завдяки спільним зусиллям з місцевою та обласною владою:

«Мені багато в чому допомогли, поки я проходила конкурс: і місцева влада, і районна. Я хочу і буду працювати, аби наш навчальний заклад був найкращий! І я впевнена, що мене буде підтримувати влада. Разом ми багато чого зможемо!»


Також присутні оглянули дошкільний навчальний заклад та Привітненську амбулаторії загальної практики сімейної медицини, реконструкція якої здійснюється за кошти Світового банку.

Загалом, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко підсумував, що в майбутніх громадах роботи ще багато, проте ситуація покращиться після об'єднання.


«Мене цікавить фінансово-матеріальний стан сіл, які увійдуть в ОТГ. Мені цікаво, як розуміють люди подальше існування громад, як вони будуть заробляти кошти. На сьогодні, якщо брати освіту – є школи, які бажають бути кращими. Є школи, які малоукомплектовані. Але є і позитив – громади, в яких пройдуть вибори 23 грудня, вже враховані в державному бюджеті, обласний їх теж буде підтримувати. Дитячі садочки в задовільному стані, проте їх не вистачає. Будемо добудовувати. Погано те, що десь відсутні аптеки, скорочуються працівники у ФАПах. Проте, будуються нові амбулаторії. Люди повинні думати, кого вибирати. Аби потреби населення в подальшому були реалізовані», – резюмував Олександр Ілліч.


Після огляду всіх об'єктів Олександр Савченко провів прийом громадян у Привітному. Мешканці навколишніх сіл зверталися здебільшого з господарськими, інфраструктурними та побутовими питаннями: облаштування доріг, фінансування соціальних закладів та надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам.





 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024