Тролейбус «Богдан» вперше з’єднав два береги в Кременчуці завдяки автономному ходу

07 Грудня 2018, 17:19
Тролейбус «Богдан» вперше з’єднав два береги в Кременчуці завдяки автономному ходу 1916
Тролейбус «Богдан» вперше з’єднав два береги в Кременчуці завдяки автономному ходу

Тролейбус виробництва компанії «Богдан Моторс» у грудні вперше проїхав Крюківський міст у Кременчуці на автономному ході.

Тестовий проїзд здійснили під час підготовки до відкриття нового маршруту – вперше комунальний транспорт з’єднає обидва береги Дніпра в місті на Полтавщині. Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

«Під час першого проїзду тролейбус «Богдан» рухався мостом лише завдяки акумулятору збільшеної ємності на автономному ході, оскільки там відсутня контактна мережа. Транспортники підтвердили, що тестування минуло вдало, тож місто продовжить підготовку до відкриття постійного маршруту на правий берег і замовить 10 нових машин. Таким чином, тролейбуси «Богдан» завдяки обладнанню для тривалого пробігу на автономному ходу поєднають віддалені куточки Кременчука», - йдеться в повідомленні компанії.

Нове сполучення дозволить зняти транспортну напругу, поліпшить екологічну ситуацію в промисловому місті, а також створить конкуренцію приватному транспорту, який наразі є єдиною альтернативою на правобережжі Кременчука, наголосили у корпорації.

«Літій-іонне обладнання дає можливість тролейбусам бути більш мобільним транспортом і рухатися ділянками, де немає складного технічного спорудження для передачі електроенергії. Тож міста можуть заощадити на спорудженні повсюдної контактної мережі та налагодити сполучення до віддалених локацій», - додали у «Богдані».

Нагадаємо, 12-метрові тролейбуси «Богдан» можуть вмістити понад 180 пасажирів та розраховані на потреби людей з інвалідністю. Вони мають низьку підлогу, майданчики для візків, а також кнопки для подачі сигналу водію. Крім того, нові моделі обладнані відкидними сидіннями, Wi-Fi-зв’язком, GPS-навігаторами та відеореєстраторами. Вони споживають на 40% менше електроенергії.

Читайте також: «Богдан Моторс» увійшов у ТОП-20 найбільш інноваційних компаній України

Як відомо, «Богдан» є учасником проекту «Міський громадський транспорт в Україні», що фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. В рамках цієї програми Кременчук цьогоріч отримає 40 нових тролейбусів «Богдан Т70117».

У компанії наголошують, що здатні розширювати географію населених пунктів для осучаснення автопарків: Луцький завод «Богдан Моторс» наразі може виробляти 2200 тролейбусів і автобусів на рік, а після модернізації обладнання ця кількість зросте до 6000 транспортних засобів на рік.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024