На Ковельщині у 2019-2021 роках розвиватимуть туризм і освітньо-культурні заклади

08 Грудня 2018, 18:00
Віктор Козак 1147
Віктор Козак

Голова районної державної адміністрації Віктор Козак презентував План перспективного розвитку Ковельщини на 2019 – 2021 роки на першому засіданні Ради регіонального розвитку Ковельського району.

Про це повідомляють на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Головним його аспектом, за словами Віктора Козака, є завершення у 2019 році об’єднання територіальних громад. Адже децентралізація – це реформа, розпочата керівництвом держави у 2014-му році, на сьогодні є однією з найуспішніших.

До головних перспектив, що дадуть змогу створити нові робочі місця для жителів Ковельщини та розвинути інфраструктуру краю належить реалізація інвестиційного проекту щодо створення індустріального парку «Ковель», котрий презентував голова райдержадміністрації на бізнес-форумі «Волинь-Інвест 2018» та розглядали в рамках міжнародної виставки у Китайській Народній Республіці.

Читайте також: У Люблинецькій ОТГ інвестори готові споруди грандіозний індустріальний парк

Говорив голова Віктор Козак і про заходи з відзначення 150- річчя від Дня народження Лесі Українки, в рамках яких планують провести капітальний ремонт «білого» меморіального будинку Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, реконструкцію та розширення площі парку біля музею, проведення реставрації погруддя Лесі Українки та здійснення благоустрою біля будинку культури у селі Колодяжне, ремонт дороги до урочища Нечимне та розробка і запровадження туристично-екскурсійних маршрутів, пов’язаних із життям і творчістю Лесі Українки на Ковельщині.

Читайте також: Ювілей Лесі Українки будуть відзначати на державному рівні, «Опозиційний блок» не підтримав це рішення

До перспективного плану на 2019-2021 роки увійшли такі проекти: завершення будівництва школи та закладу дошкільної освіти в селі Вербка, реконструкція школи у селі Колодяжне, будівництво дитсадка у селі Любитів, реконструкція дитячого садочка у селі Білин та завершення реконструкції у Скулині, реконструкція будинку культури в селі Поворськ та приміщення будинку культури в селі Сільце, будівництво футбольних полів із штучним покриттям в опорних освітніх закладах населених пунктів: Голоби, Велицьк, Дубове, Поворськ, Любитів, будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селах Тойкут, Уховецьк, Зелена та придбання спеціалізованого транспорту для сімейних лікарів, а також капітальний ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності.

Також озвучили перспективи розвитку Ковельського району на найближчі три роки у розрізі сільських, селищних рад, які мають пройти обговорення в громадах і в кінцевому результаті – затвердження на рівні області. 

«Тож впевнено крокуючи у 2019 рік Ковельщина сформувала перспективи розвитку на майбутні роки. У нас багато роботи, тому закликаю до співпраці на благо жителів рідного краю, адже Ковельщина – це ми!», – завершив свій виступ голова райдержадміністрації Віктор Козак.


















Коментарі
08 Грудня 2018, 20:20
забагато взяв на себе..до 2020 може вже й в тюрму попасты за свои увпехи в подьеме ковельщины..
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024