Очільник волинської ОТГ розповів про досягнення громади

10 Грудня 2018, 11:05
Володимир Патійчук 989
Володимир Патійчук

Від ефективності роботи органу місцевого самоврядування в значній мірі залежить якість життя та добробут конкретної громади.

Відремонтована дорога, благоустрій території, освітлення вулиць – ось, наприклад, в чому це має вимірюватись.

Голова Затурцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади Володимир Патійчук розповів, чим для нього запам’ятався 2018 рік і які здобутки має:

«Затурцівська сільська рада стала першою в районі, в якій відбулися процеси децентралізації. У грудні минулого року пройшли перші вибори депутатів ОТГ та сільського голови. А вже за рік, 23 грудня цього року, призначено додаткові вибори депутатів у Холопичівській та Кисилинській сільських радах, які будуть з нами дооб’єднуватись. Як ми працювали цей рік? Напружено, але планомірно. Зроблено чимало. І всі справи свідчать про те, що процес об’єднання є потрібним. Громада має значно більший фінансовий ресурс, є допомога з держбюджету. Тому не варто зволікати з утворенням громад.

Серед вагомих справ 2018-го – закінчення реконструкції першої черги водопроводу у Затурцях. Про цю проблему вже говорилось років 10, щоб її вирішити – потрібні значні кошти. В минулому році було направлено 600 тисяч гривень, в цьому – 240 тисяч. Прокладено 2 кілометри водопроводу. Нове водопостачання підведено до дитсадка, центральних садиб Затурець.

Варто відмітити й те, що нарешті є всі сподівання, що у 2019 році громада матиме свою сучасну лікарську амбулаторію. За 20 років про наш довгобуд вже стільки було мови, але справа з місця далі так і не зрушувалась. На сьогодні за кошти держбюджету у Затурцях постане нове приміщення медзакладу. Невдовзі відбувся тендер, є фірма-підрядник, з якою вже до кінця тижня буде підписаний договір. Сільська рада забезпечить співфінансування у розмірі 10 відсотків.»

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024