На полігоні у Брищі встановлять ще одну сміттєсортувальну лінію

10 Грудня 2018, 12:21
Посадовці Луцькради 757
Посадовці Луцькради

Сміттєсортувальну лінію, де буде здійснюватися сортування сміття і його подальше збування підприємствам вторинної сировини, встановлять на полігоні в Брищі.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«Для вирішення проблем сміттєвого полігону в селі Брище нещодавно здійснили дуже важливий крок – організували збори голів, представників ОТГ та сільських рад, які теж використовують полігон у Брищі для вивозу сміття. На зборах вирішено спільними зусиллями, на умовах співфінансування, придбати та встановити ще одну сміттєсортувальну лінію на полігоні, де буде здійснюватися сортування сміття і його подальше збування підприємствам вторинної сировини», – йдеться в дописі Григорія Недопада.

За його інформацією, рішення про придбання лінії підтримали усі присутні на нараді одноголосно.

«Наразі йдеться про його (полігону, – ред.) ущільнення і переробку сміття на новій сортувальній лінії, у відповідності з існуючими законодавчими вимогами. В планах – придбання дробильних машин, які суттєво зменшать обсяги побутових відходів», – пише Недопад.

Він оддає, що варіанти будівництва сміттєпереробного заводу розглядають, але цей проект настільки глобальний і витратний у фінансовому плані, що до часу його реалізації «мають вдатися до необхідних кроків для вирішення існуючих питань».

«Мешканці навколишніх сіл, розташованих неподалік від полігону, страшенно потерпають від забруднення землі, води і повітря, ведемо разом із людьми постійну роботу для пошуку вірних рішень подальшої долі полігону. Одне із таких рішень – встановлення ще однієї сміттєсортувальної лінії, на зразок тієї, що недавно запрацювала у Луцьку і вже показує вдалі результати роботи, поступово виходячи на повну самоокупність», – йдеться в дописі посадовця.

Читайте також:  У Луцьку декілька вулиць завалили сміттям

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024