Затриману поліцією біля Ковеля продукцію повернули власникам

13 Грудня 2018, 08:30
Суд 751
Суд

Суд відмовився накласти арешт на м’ясо та сир, які перевозилися без документів.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду.

5 грудня цього року близько 19-ої години поблизу міста Ковеля (в напрямку селища Ратне) правоохоронці виявили автомобіль марки «Mercedes-Benz», який перевозив м’ясну продукцію без дозвільних та супровідних документів на товар.

Ковельським відділом поліції відкрито кримінальне провадження № 42018031110000081 за ознаками злочину, передбаченого ст. 227 КК України (Випуск або реалізація недоброякісної продукції), що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В органу досудового розслідування є обґрунтована підозра, що водій може бути причетним до вчинення даного злочину та зацікавленим у знищенні будь-яких доказів, що доводять його провину. Слідчий поліції Максим Авдимирець звернувся до суду з проханням накласти арешт на «Mercedes-Benz», чорні пакети із м’ясними тушами та коробки з сиром марки «Dotblu», які в ньому знаходилися, з позбавленням права користування цим майном.

До речі, станом на день розгляду клопотання підозра будь-яким особам, в тому числі водію та власникам м’ясної продукції не оголошувалась.

У клопотанні слідчий не зазначив точну кількість (масу) м’ясних туш та сиру, на які слід накласти арешт, що в свою чергу унеможливлює ідентифікацію цих речей в майбутньому. Як він вказував на судовому засіданні, детальний огляд з участю відповідних спеціалістів на даний час не проводився.

У судовому засіданні слідчим не доведено, що вилучена м’ясна та сирна продукція відноситься до вилучених з обігу предметів чи товарів, тобто є речовим доказом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 227 КК України. Документи на підтвердження того, що вилучене майно належить до небезпечної продукції, відсутні.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук в задоволенні клопотання про арешт майна відмовив та постановив негайно повернути його трьом власникам.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024