Обшуки в обласному управлінні поліції в Луцьку: що шукала внутрішня безпека

12 Грудня 2018, 18:00
1343

Керівництво Головного управління Національної поліції України у Волинській області запідозрило у неправомірних діях, пов’язаних з фінансовими оборудками, деяких посадовців структурних підрозділів главку.

Спільно з працівниками Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ провели перевірку, в результаті якої факти знайшли своє підтвердження, – повідомляють у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Встановлено, що чинні посадові особи кількох підрозділів ГУНП, у змові з колишніми посадовцями та фізичною особою-підприємцем (ФОП), створили фіктивну сервісну станцію технічного обслуговування автомобілів. Входячи до складу тендерного комітету ГУНП, зазначені посадовці здійснювали підроблення документів від імені власника «кишенькового» СТО щодо виконання усіх функцій при проведенні публічних закупівель.

Згодом, при надходженні цільових бюджетних коштів на розрахунковий рахунок ФОП, виконувались лише часткові роботи, а по бухгалтерських документах списувалися значні суми за виконання затратних ремонтних робіт чи закупівлю необхідних запчастин.

Таким чином, за час цих проведених держзакупівель від імені ГУНП, аферисти незаконно збагатилися майже на 3 мільйони гривень бюджетних коштів.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Головним слідчим управлінням Національної поліції України розпочали кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 КК України. У рамках справи слідчими ГСУ НПУ, працівниками ДВБ та ДЗЕ у Волинській області проведено 12 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження та у їхніх службових кабінетах.

Вилучили фінансову, бухгалтерську документацію, печатки, оргтехніку, чорнові записи, цифрові носії, інше.

На теперішній час тривають подальші слідчі дії. Встановлюються усі причетні до махінацій особи, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. У разі доведення вини учасникам змови загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.





Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024