У Ковелі прийняли бюджет міста на 2019 рік

13 Грудня 2018, 15:39
У Ковелі прийняли бюджет міста на 2019 рік 911
У Ковелі прийняли бюджет міста на 2019 рік

Під час позачергової сесії міської ради затвердили бюджет міста на 2019 рік. 

Голосування відбулося сьогодні, 13 грудня. Про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Бюджет Ковеля у 2019 році – понад 779 мільйонів гривень. Основною складовою його наповнення залишається податок на доходи фізичних осіб. Наступного року офіційно працюючі ковельчани сплатять до бюджету понад 178 мільйонів гривень, що більше  очікуваних надходжень 2018 року на 23 мільйони,  або на 15 відсотків.

Майже три мільйони  гривень скерують податку на прибуток підприємств комунальної власності міста.

Прогнозується, що сума акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пального)  17 мільйоні гривень, а від продажу алкоголю, тютюну та пива – понад 22 мільйони гривень.

Ковельчани (власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості) сплачують до міського бюджету й податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Ця сума у 2019 році має сягнути понад 2 мільйони гривень.

У 2019 році сума надходжень до бюджету від сплати земельного податку фізичними та юридичними особами становитиме понад 21 мільйон гривень.

Бюджет розвитку 2019  року становитиме  понад 65 мільйонів гривень.

На капітальні видатки галузі освіти заплановані кошти у сумі 5 мільйонів 429 тисяч гривень. Вони будуть використані на капітальний ремонт фасаду із заміною вікон школи №3. Капітальні ремонти в дитячих дошкільних закладах, придбання основних засобів.

6 мільйонів гривень передбачено на охорону здоров’я. Вони в основному будеуть спрямовані на закупівлю сучасної апаратури.

Заклади культури у 2019 році мають освоїти понад півтора мільйони. За ці кошти будуть проводитись поточні ремонти та купуватись основні засоби (апаратура, костюми, музичні інструменти).

Збільшаться фінансові ресурси на утримання і розвиток закладів фізичної культури та спорту, що дозволять повноцінно функціонувати комплексній дитячо-юнацькій школі імені Євгена Кондратовича, спортивній школі управління освіти, міському центрові фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та проводити масові спортивні заходи.

 


 

На житлово-комунальне господарство обсяг капітальних вкладень  визначений в розмірі 41 мільйон 404 тисячі гривень.

Зокрема, щодо ремонту доріг, то на ці потреби буде спрямують понад 19 мільйонів гривень. Таку ж суму планують залучити і з обласного бюджету. У наступному році продовжать реконструкцію вулиці Відродження, капітальний ремонт буде на вулицях Симоненка, 40 років Перемоги, Винниченка, Мічуріна, Тимошенка.

Також у 2019 ремонтуватимуть дворові території на вулицях Володимирській, 85; 40 років Перемоги,17; 1 Грудня,2,4.

На поточний ремонт доріг та прибудинкових територій буде спрямовано понад 15 мільйонів гривень.

Продовжаться роботи з прокладання мереж водовідведення, будівництва водогонів та реконструкції вуличного освітлення. Передбачено будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 286 житлових будинків в районі вулиці Полуботка (вул. Тичини , Сосюри, Рильського, Куліша,Черемшини, Панча, Відродження, Кривоноса, Яворницького, Івана Сірка, Дорошенка, Руданського, Грінченка).

Виділяються кошти РЖКП №1 та РЖКП №2 на  капітальний ремонт ліфтів та житлового фонду.

Також депутати затвердили програми місцевого значення на 2019-2021 роки. Серед них – щодо соціального та правового захисту дітей, попередження безпритульності та бездоглядності серед дітей; підтримки сім'ї та молоді; розвитку культури та мистецтва; розвитку місцевого самоврядування у місті Ковелі; висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування; розвитку малого і середнього підприємництва в м. Ковелі; розробки містобудівної документації на забудову територій міста Ковеля; організації рятування людей на водних об’єктах міста Ковеля в літній період; охорони навколишнього природного середовища в місті Ковелі; соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля; підтримки розвитку пріоритетних видів спорту; розвитку фізичної культури і спорту; розвитку земельної реформи в місті Ковелі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024