Любешів: місцева влада поспілкувалася з ліквідаторами

15 Грудня 2018, 10:15
Любешівські ліквідатори 803 Джерело: lbsrada.gov.ua
Любешівські ліквідатори

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Любешеві представники місцевої влади зустрілися з ліквідаторами, які мешкають у районі.

Зустріч відбулася 14 грудня в малому залі будинку культури – повідомляють на сайті Любешівської районної ради.

У зустрічі взяли участь голова районної ради Петро Нагорний, заступник селищного голови Олександр Савчук, керівники  управлінь та відділів, які опікуються питаннями соціального захисту населення, представники закладів охорони здоровя.

Згідно з інформацією управління соціального захисту, на Любешівщині мешкає 34 ліквідатори, з них дев'ять осіб – ліквідатори першої категорії, решта – ліквідатори другої категорії.

«Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей, які віддали свої життя та здоров’я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага і вдячність людям, які закрили собою світ від атомного лиха. І найголовніше наше завдання – в міру наших можливостей допомогти вам у вирішенні проблемних питань», –  зазначив голова районної ради Петро Нагорний  у зверненні до ліквідаторів.

Зустріч відбувалась у формі діалогу, під час якої обговорили питання пільгового медичного забезпечення та санаторного лікування, чорнобильців. Торкнулись і питання пенсійної реформи, зокрема ліквідатори просили посприяти їм у перерахунку пенсій як військовослужбовцям, оскільки саме в такому статусі їх призвали ліквідовувати наслідки аварії.

Насамкінець, управління соціального захисту населення  та селищна рада виділили  ліквідаторам матеріальну допомогу.

Читайте також: «Вшанували любешівських ветеранів»

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024