На Ковельщині «застарілі дрова» поліція сприйняла за свіжозрубаний граб

17 Грудня 2018, 12:31
На Ковельщині «застарілі дрова» поліція сприйняла за свіжозрубаний граб / Фото ілюстративне 1282
На Ковельщині «застарілі дрова» поліція сприйняла за свіжозрубаний граб / Фото ілюстративне

Суд відмовився арештувати затриманий поліцейськими вантажний «бус» із деревиною.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду.

6 грудня 2018 року близько 12 години працівники Ковельського відділу поліції на вулиці Брестській у Ковелі зупинили вантажний мікроавтобус «Volkswagen LT 46», в середині якого виявили лісоматеріал породи «граб», загальною кількістю близько 2,5 кубометрів.

Автомобіль вилучили та помістили на майданчик зберігання транспортних засобів Ковельського ВП ГУНП у Волинській області, а відомості внесли наступного дня до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018030110002564 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (Незаконна порубка лісу), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Слідчий поліції Євген Сергієнко звернувся до суду з клопотанням про арешт майна – мікроавтобуса та деревини, які є речовими доказами по кримінальному провадженню та знаряддям вчинення злочину.

Суд встановив, що станом на день розгляду клопотання підозру будь-яким особам, в тому числі водію «буса» не оголошували, а «будь-які повідомлення про незаконну порубку дерев породи «граб» до Ковельського ВП не надходили, відповідні відомості до ЄРДР не вносились».

«Слідчим також не доведено те, що вилучений лісоматеріал породи «граб» є незаконно придбаний чи вирубаний у лісах, захисних та інших лісових насадженнях», – говориться в ухвалі суду від 12 грудня.

При цьому, в судовому засіданні встановили, що вилучений лісоматеріал є «застарілими дровами», а не свіжозрубаними. Крім того, в суді представником власника майна надано товарно-транспортну накладну про відпуск дров паливних в кількості чотирьох кубометрів Ковельським СЛАТ «Тур».

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук у присутності прокурора Андрія Чабана та слідчого Євгена Сергієнка відмовив у задоволенні клопотання та постановив негайно повернути власнику вилучений мікроавтобус із деревиною.

Читайте також: У Ковелі поліцейські затримали авто із деревиною

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024