Перше, друге і компот: журналіст Сергій Штурхецький розповів про фуд-журналістику

17 Грудня 2018, 15:48
Сергій Штурхецький 1094
Сергій Штурхецький

У Луцьку журналісти топових українських видань ділилися досвідом роботи у нішевих галузях на третьому West Media Forum 2018.

Журналіст та міжнародний медіа-експерт, модератор форуму Сергій Штурхецький закликав учасників добряче пообідати перед його виступом, анонсувавши багато смакоти у презентації.

Він одразу ж зазначив, що не береться сперечатися, чи існує фуд-журналістика, чи то лише варіант блогерства, але його мета – просто поговорити про смачну їжу.

Вперше журналіст звернув увагу на публікації такого роду, коли побачив, що випадкове фото ресторану, де смачно готують плов, набрало за рік більше 100 тисяч переглядів. Каже, зрозумів, що він робить щось не те у світі, де фото картоплі набирає більше за викривальне журналістське розслідування.

«Спершу з’явився хештег #коли_тато_вдома, під яким я викладав фото кулінарних експериментів, їжу в подорожах, вдома і на роботі. А тоді якось почалося… Не можу поки назвати це професією, але все можливо».

Читайте також: «Мене проперло від того, що я побачив», – Остап Дроздов про Музей Корсаків

Згодом Сергій почав стежити за журналісткою Ілоною Фантою, яка вирішила кардинально змінити життя і змінила роботу в медіа на кухарський ковпак одного з ресторанів Ізраїлю та започаткувала свій блог.

«Я лише на початку цього шляху, воно рідко займає багато мого часу, але чогось у колах журналістів мене почали називати фуд-блогером. Правда, за цей час помітно покруглів (сміється – авт). Зрештою, якщо комусь це приносить задоволення, а комусь перегляди, то річ потрібна. А всім, хто хоче спробувати себе у фуд-журналістиці, раджу починати саме зараз, бо грудень – ідеальний час. Іноді складається враження, що люди купують продукти у магазинах весь рік, щоб з’їсти їх у новорічну ніч (сміється – авт)», – порадив Сергій.



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024