На Волині за кошти Світового банку закупили автомобілі для сімейних лікарів

17 Грудня 2018, 17:36
Ігор Ващенюк 1206
Ігор Ващенюк

У Волинській області за 8 мільйонів 257 тисяч гривень через систему Prozorro  закупили 23 автомобілі для сімейних лікарів амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Про це під час брифінгу, 17 грудня, в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА проінформував начальник управління Ігор Ващенюк. Він зауважив, що закупівлю першої партії автомобілів вже провели, але процес ще не завершили.

За словами Ігоря Ващенюка, в рамках реалізації субпроекту позики Світового банку на вдосконалення медичної допомоги хворим серцевого кровообігу у Волинській області передбачається 20% співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів. Одним із напрямків використання цих коштів є придбання автомобілів для сімейних лікарів амбулаторій.

Цього 2018 року з обласного бюджету виділили 6 мільйонів 200 тисяч гривень,  орієнтовно 2,5 мільйонів співфінансування за рахунок бюджетів міст і районів, тобто загальна сума становила 8 мільйонів 600 тисяч гривень.

26 вересня 2018 року під ці кошти в системі Prozorro оголосили міжнародні конкурсні торги по закупівлі автотранспорту.

«Коли розроблювали технічні вимоги до автомобілів, то звертали увагу на те, щоб машини були місткі та достатньо економічними і служили довго. Відповідно розглядали марки європейських виробників («Шкода», «Пежо», «Фольксваген», «Рено», «Сітроен»)», – пояснив Ігор Ващенюк.

Пропозиції подали три учасники: ТзОВ «Богдан-Авто-Луцьк» (JAK), ТзОВ «НІКО АВАНТ» (PEUGEOT), ТзОВ «ВІДІ ЮНІКОМЕРС» (CITROEN).

В результаті міжнародних торгів переможцем визначили підприємство «ВІДІ ЮНІКОМЕРС».

«На момент підписання договору відповідним постачальником, ми побачили, що ціна з моменту проведення міжнародних торгів, які є досить тривалими, на сайті знижена, і тому звернулися з відповідним запитом до постачальника. У результаті переговорів, в той самий день, що підписували угоду, підписали й додаткову угоду 3 грудня на загальну вартість 8 мільйонів 257 тисяч гривень. Тобто ціну знизили на 400 тисяч гривень, адже вона відповідала ринковій на той час», – роз’яснив Ігор Ващенюк.

23 автомобілі марки «Пежо301» доставлять до амбулаторій загальної практики сімейної медицини Волині.

Як повідомив голова управління охорони здоров’я Волинської ОДА, це перший транш по автомобілях, тому що наступного року буде знову ж таки досить серйозне співфінансування, і воно буде йти в основному на придбання автотранспорту.

«Амбулаторії Волині разом із президентським проектом «Сільської медицини» будуть повністю забезпечені автотранспортом, який необхідний амбулаторіям», – додав Ігор Ващенюк.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024