Для утримання доріг місцевого значення у наступному році залучать приватні організації

18 Грудня 2018, 16:15
Для утримання доріг місцевого значення у наступному році залучать приватні організації 848
Для утримання доріг місцевого значення у наступному році залучать приватні організації

У 2018 році на ремонт та відновлення доріг місцевого значення Волині виділили 393,9 мільйонів гривень. Нараз проплатили майже 350 мільйонів гривень. До кінця ж року планують освоїти 98 % загальної суми.

Про це заявив заступник директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Довгополюк у понеділок, 17 грудня, під час наради щодо ремонту, відновлення та експлуатаційного утримання доріг місцевого значення, – повідомляє прес-служба Волинської обласної державної адміністрації.

Так, за його словами, в області практично завершили роботи з поточного та дрібного ремонту доріг. Натомість, до кінця грудня залишилося майже 4 мільйони гривень на експлуатацію автошляхів області. Зважаючи на сильні снігопади та погіршення погодних умов, аби забезпечити безперебійний рух транспорту, ДП «Волиньоблавтодор» слід залучати субпідрядників.

«Погода значно погіршилася. Хоча навіть синоптики не прогнозували таких снігопадів на західній Україні. Тому облавтодор, зверніться до підрядних організацій за допомогою. У них є і техніка, і ресурси. Дороги Волині мають бути в належному стані. Тим більше, що гроші на експлуатацію доріг є», – зауважив він.

До слова, лише одна фірма – ТзОВ «Аміла» – працює на субпідряді у ДП «Волинський облавтодор». Відтак, іншим підрядним організаціям запропонували сформувати власні пропозиції щодо напрямків, які вони бажають обслуговувати. Відповідні пропозиції до 1 січня 2019 року опрацюють в департаменті регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Опісля – можна буде оголошувати початок тендерних процедур.

«Кошти на зимове утримання будуть. Чим швидше отримаємо ваші пропозиції та опрацюємо їх, тим раніше зможемо розпочати роботи. Дуже важливо для нас вже в січні позитивно впливати на ситуацію, яка складається на дорогах області», – додав Віктор Довгополюк.

Поруч із тим, триває поточний, середній та капітальний ремонт доріг місцевого значення. Об’єкти практично всі завершені, залишилося оформити відповідні документи. Однак, залишається декілька доріг, які, через погіршення погодних умов, завершити не встигають. Тому, на думку посадовця, до кінця року орієнтовно не освоєними залишаться близько 7 мільйонів гривень.

«Із майже 400 мільйонів гривень, 7 – це не так вже й багато. Але ми могли вийти на 100 відсоткове освоєння коштів. Тому над власними помилками та їх недопущенням працюватимемо вже у 2019 році», – резюмував Віктор Довгополюк.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024