У Ківерцях відбулося засідання Ради регіонального розвитку

19 Грудня 2018, 13:33
Рада регіонального розвитку Ківерцівського району 835
Рада регіонального розвитку Ківерцівського району

Відбулося засідання Ради регіонального розвитку Ківерцівського району, де підвели підсумки роботи за 2018 рік та обговорили перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки.

Про це повідомляєтьсяя на сайті Ківерцівської РДА.

Засідання відбулося 18 грудня.

Заступник голови обласної державної адміністрації Денис П’ятигорець привітав учасників заходу, побажав плідної роботи, а також вручив відзнаку Прем’єр-міністра України Володимиру Жгутову за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади та з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Голова райдержадміністрації Валерій Ткачук на початку заходу презентував присутнім основні здобутки та окреслив перелік першочергових завдань розвитку району, над реалізацією яких працюватимуть у 2019-2021 роках.

«Рада регіонального розвитку – консультативно-дорадчий орган при райдержадміністрації, утворений з метою налагодження ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та бізнесу. Наше спільне завдання – обговорення та прийняття рішень щодо подальшого розвитку району. Кожна громада, шляхом обговорення з жителями кожного населеного пункту,  має визначити свої пріоритети і сформувати перелік першочергових об’єктів, які будуть реалізовуватися», – зазначив Валерій Ткачук.

В ході засідання обговорили питання проведення в районі ключових реформ, основною з яких є децентралізації. Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів про ті можливості, які можуть отримати громади від децентралізації.

Своїми успіхами та досягненнями поділилися голови Цуманської селищної ОТГ Анатолій Дорошук та Жидичинської сільської ОТГ Галина Матвіюк

Про плани розвитку Ківерцівської громади та виклики, які чекають ОТГ найближчим часом розповів Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов

Як живеться жителям сіл Холоневичі та Знамирівка, після утворення Цуманської ОТГ, до якої вони увійшли, розповіла староста цих населених пунктів Світлана Піддубна.

Завершуючи захід голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук наголосив на тому, що сьогоднішнє перше засідання Ради регіонального розвитку Ківерцівського району дає старт громадському обговоренню Перспективного плану регіонального розвитку Ківерцівщини.

 «Хочу, щоб участь у цьому процесі взяв кожен небайдужий житель району. На основі ваших пропозицій, з урахуванням думки кожного, хто долучиться до роботи, ми якісно сформуємо перспективний план розвитку нашого району на 2019-2021 роки та, дотримуючись окреслених ним напрямків, спільно його реалізуємо. Маємо всі разом консолідуватись заради належного розвитку територій кожного населеного пункту зокрема, та району загалом», – зазначив Валерій Ткачук.

 











Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024