Які навчальні заклади Шацької громади отримали фінансову незалежність

19 Грудня 2018, 16:04
1046 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької селищної ради депутати надали фінансову незалежність трьом освітнім закладам громади.

Нагадаємо, 14 грудня під головуванням Людмили Цевух, в.о. голови Шацької селищної ради, відбулося засідання 42-ї сесії. На сесії депутати озвучили депутатські запитипроголосували за зміни до рішення про селищний бюджет, спрямували державні кошти на придбання житла для дітей-сиріт Шацької громади та прийняли рішення про надання права секретарю селищної ради укласти договір з підприємцем про оренду приміщення під ЦНАП

Питання про фінансову автономію закладів освіти Шацької селищної ради озвучив перед депутатами Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради. З його слів, ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Прип’ять та заклад дошкільної освіти №1 «Росинка» смт Шацьк звернулися до селищної ради з проханням про надання їм фінансової автономії відповідно до нового закону про освіту.

«Фінансово незалежні школи і дитсадки отримають статус розпорядника коштів третього рівня і відповідно право формувати кошториси і затверджувати бюджети. Керівник такого закладу освіти зможе самостійно укладати угоди з постачальниками продуктів, у випадку недобросовісної роботи останніх – розривати ці угоди. Окрім того, директор чи завідувач отримає право регулювати питання надбавок до заробітної плати чи преміальних своїм підлеглим», –наголосив Анатолій Дмитрович.

На тому, що фінансова самостійність є великою відповідальністю для керівника, наголосила Людмила Науміч, завідувачка Шацького дитсадка №1 «Росинка». А також додала, що в разі отримання автономії дитячий заклад суворо контролюватиме співпрацю з підприємцями, які постачають продукти: «Адже якісні харчі, зокрема м'ясо – це здоров’я наших дітей».

Депутати проголосували за надання автономії школам і дитсадку, а також внесли відповідні зміни до статутів навчальних закладів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024