У Горохові відкрили кінозал 3D-формату

19 Грудня 2018, 17:43
Фото ілюстративне 1158
Фото ілюстративне

Наприкінці року районна рада, відділ культури райдержадміністрації, депутати районної ради зробили новорічний подарунок мешканцям міста та району: відбулося урочисте відкриття кінозалу 3D-формату в кінотеатрі «Волинь».

Відкриття відбулося 17 грудня.

Такого класу кінотеатр на Горохівщині є тільки в районному центрі, а тому це значуща культурна подія для всього району. Технічне забезпечення кінотеатру за найсучаснішими нормами, плюс звукове обладнання, яке необхідне для якісного звучання, підсилювачі і додаткове технічне обладнання, відеопроекційна апаратура, нові крісла на 30 місць.


Кінотеатр завжди братиме участь у проектах популяризації українського кіно, а також демонструватиме новинки прокату.

«Сподіваємось, що будуть підключатися найближчі села, тобто мешканці і селищ, і сіл будуть приїздити», – каже начальник відділу культури райдержадміністрації Діна Колесник.


 

Захід зібрав чимало людей, серед них – голова районної ради Тарас Щерблюк, голова райдержадміністрації Юлія Гринчук, міський голова Віктор Годик, депутати районної та міської рад.

Чин освячення кінозали здійснив клірик Свято-Вознесенського храму УПЦ КП о. Валерій Братунь. Камерний хор «Дзвони» РНД «Просвіта» виконав пісню-колядку «Різдвяна ніч».


Тарас Щерблюк щиро дякував депутатам районної ради за підтримку та виділені кошти з районного бюджету, розпорядником яких є відділ культури райдержадміністрації, та наголосив на тому, що кінотеатр «Волинь» так само як і всі інші комунальні установи районної ради повинні старатися залучати   кошти для себе з інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Це дасть можливість зберегти такі заклади. Так, районна рада найближчим часом має прийняти відповідне рішення щодо встановлення тарифів на надання платних послуг Горохівським РНД «Просвіта», в тому числі і кінотеатром «Волинь».

Виступаючи, Юлія Гринчук висловила слова вдячності усім, хто допомагав із реалізацією ідеї відкриття кінозалу у форматі 3D та працював над її втіленням.

 «Маю надію, що найкращі кінострічки світового прокату стають жителям нашого району цілком доступні у найкращій якості», – зазначила очільниця райдержадміністрації.

Ведуча заходу Діна Колесник запросила присутніх у залі переглянути фільм у 3D-форматі. Потому всі переглянули фільм «Я вірю, що закінчиться війна». Закінчився захід виконанням пісні «Боже великий єдиний, нам Україну храни».

З власних джерел Район. Горохів дізнався, на що витратили кошти з районного бюджету. Зокрема, виділили 394,8 тисяч гривень на придбання відеопроекційної апаратури. Після проведення торгів в системі ProZorro вартість склала  355,5 тисяч гривень. Зекономлені кошти спрямували на ремонт приміщення кінотеатру (заміну вікон,  ремонт сходової клітки, коридору, санвузла та придбання комп’ютера).

На проведення поточного ремонту самого кінозалу виділили 107,4 тисяч гривень. Після проведення торгів в системі ProZorro вартість робіт склала  103 тисячі гривень.

На придбання крісел було виділено 48 тисяч гривень. Після проведення торгів в системі ProZorro вартість становила 47,7 тисяч гривень.

На придбання звукопідсилювальної апаратури виділили 145,3 тисяч гривень. Після проведення торгів в системі ProZorro вартість не змінилась.




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024