На Ратнівщині запрацює новий дитячий садок

23 Грудня 2018, 14:05
На Ратнівщині відкриється новий дитсадочок 999
На Ратнівщині відкриється новий дитсадочок

У селі Якушів незабаром відкриється новий дошкільний заклад з корекційним спрямуванням.

25 маленьких жителів Забродівської ОТГ невдовзі ходитимуть у новий дитячий садок, – повідомляє прес-служба голови Волинської ОДА.

Дитячий садок у селі Якушів Ратнівського району будували як центр розвитку дитини корекційного спрямування. Реконструювали частину приміщення діючої місцевої школи за кошти ДФРР та місцевого бюджету. Проектна потужність навчального закладу – 25 місць.

«Садочок побудований півтора роки тому. Однак досі діти тут не займалися через проблеми з документами. Зараз все вирішено, рішенням сесії Забродівської ОТГ створений комунальний заклад. Також призначений тимчасово виконуючий обов'язки директора, проте після Нового року оголошуємо конкурс на посаду. Штат сформований, комунальному закладу передбачили фінансування. Якщо буде потреба, будемо наймати спеціалістів, які будуть курувати корекційні напрямки роботи з дітками», – зауважив голова Забродівської ОТГ Микола Калачук.

Наразі заклад обладнаний усім необхідним, включно з оснащенням групових і спальних кімнат, харчоблоку, складських приміщень, інших рекреацій. За словами голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, вже підготовлено проект документів для отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти.

«Провели декілька нарад, проблема була у відсутності ініціативи. Після утворення ОТГ не могли правильно поставити заклад на баланс, проте команда облдержадміністрації знайшла вихід і вже з 1 січня туди ходитимуть дітки», – повідомив Олександр Ілліч.

До початку навчального процесу закладу необхідно завершити ряд робіт, а саме: закінчити облаштування пожежної сигналізації та обробити дерев’яні конструкції горища.

Читайте також: Із піснями, веселощами та лопатами: як у Ратному відкривали дитсадок. ФОТОРЕПОРТАЖ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024