У Волновасі, на місці загибелі бійців, хочуть висадити волинські ялинки

24 Грудня 2018, 11:15
Волинські лісівники доставили допомогу бійцям 14-ї ОМБр та передали подарунки дітям Сходу 1072
Волинські лісівники доставили допомогу бійцям 14-ї ОМБр та передали подарунки дітям Сходу

Володимирські лісівники повернулись днями зі Сходу куди доставили допомогу військовослужбовцям 14 бригади, а також передали подарункам дітям зі сходу України.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

21 грудня, волинські лісівники повернулися додому. Позаду, 19-20 грудня, підготовка і дорога на Схід. Ще за тиждень до того розпочався активний збір коштів для закупівлі найнеобхіднішого волинським військовим. Внесок у розмірі 100 грн зробив майже кожен із понад 3000-тисячного колективу лісівників. Тож сума загалом вийшла чимала – більше 250 тис. грн. На зібрані кошти  вдалося закупити дизельні генератори, акумуляторні батареї, кабелі, бензопили, мастила, новорічні подарункові набори. Традиційно лісівники взяли із собою консервну продукцію власного виробництва лісогосподарських підприємств та різдвяні деревця у горщиках. Адже зовсім скоро – Новий рік. І свято має прийти до всіх.

Доставили все це безпосередньо до місця розташування Володимир-Волинської 14-ї ОМБр перший заступник начальника Волинського ОУЛМГ Руслан Войцеховський, голова облорганізації Товариства лісівників України, начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, прес-секретар ВОУЛМГ Сергій Цюриць, помічник лісничого Кортеліського лісництва ДП «Ратнівське ЛМГ» Ігор Оніщук. Транспортом забезпечив підприємець Володимир Мельничук.

«Напередодні ми поспілкувалися із командуванням бригади, розпитали, що їм потрібне, а тоді на зібрані кошти закупили найнеобхідніше для наших військових» – розповідає Руслан Войцеховський.

Перша зупинка – у Харкові. Родина Харламових – подружжя Галина і Євгеній із сином Сергієм – уже кілька років займаються волонтерською діяльністю, представляють адаптаційно-культурний центр та громадську організацію «Українські рубежі». Галина розповідає про волонтерські поїздки, потреби дітей Донеччини та Луганщини. Каже, що в умовах війни дітям особливо важко, тож адаптаційно-культурний центр і їхня громадська організація дбають не тільки про найнеобхідніше – продукти харчування та речі особистої гігієни, шкільне приладдя та подарунки, а й про відпочинок, особливо у літній період.

У свою чергу лісівники розповідають про вихованців дитячих художніх шкіл Донецької та Луганської областей, які цього літа відпочивали на відомчій базі на Світязі, їх виставку малюнків, яка з’явилась після пленеру на мальовничому озері.

Двісті подарунків від лісівників Волині родина Харламових уже передала дітям з Новомихайлівки та Георгіївки.

Лісівники подарували волонтерам новорічну ялинку у горщику. На згадку.

Місце дислокування 14 ОМБР – на Донеччині. Від Харкова – це ще сотні кілометрів.

У військовій частині лісівників уже чекали. Була смачна солдатська кухня, розмови про головне – повернення додому та мирну Україну.

У розташуванні ОМБР з’являється заступник командира бригади по тилу підполковник Олег Леонов. З ним і вдалося найбільше поспілкуватися, дізнатися про військові будні.

Привезені лісівниками ялинки, які спочатку створюватимуть настрій у цій військовій частині, наші захисники пообіцяли згодом висадити біля пам’ятника загиблим у Волновасі…

Читати також:«Машину, як жінку, треба любити та доглядати», — водій лісовоза Олег з Володимира-Волинського







 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024