У Ратному провели перше засідання Ради регіонального розвитку

24 Грудня 2018, 12:15
У Ратному провели перше засідання Ради регіонального розвитку 1295
У Ратному провели перше засідання Ради регіонального розвитку

У райцентрі обговорювали основні соціально-економічні досягнення району та перспективний план розвитку на 2019-2021 роки.

Засідання Ради регіонального розвитку Ратнівського району відбулося під керівництвом голови районної державної адмністрації Андрія Харламповича у суботу, 22 грудня 2018 року в приміщенні головної адмінбудівлі району. Про це повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Серед учасників засідання — голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, народний депутат України Степан Івахів, депутати обласної ради Володимир Бондар, Михайло Бегаль, Валентин Чернецький, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, інститутів громадянського суспільства, бізнесових кіл.

До слова, перед засіданням керівники краю побували у Ратнівській районній лікарні.

Учасники заходу обговорили основні соціально-економічні досягнення району за період 2015-2018 років та формували перспективний план розвитку Ратнівщини на 2019-2021 роки.

Розпочав засідання керівник найвищої виконавчої гілки влади в області Олександр Савченко.

«Районні ради регіонального розвитку ми проводимо за дорученням Президента України Петра Порошенка. Ми не можемо жити від виборів до виборів. Ми повинні працювати на перспективу. Ми провели Раду регіонального розвитку області, де були присутні потужні бізнесмени різних галузей, голови сільських рад, районів, ОТГ. Підводячи підсумки досягнень області за чотири роки, ми змогли побачити, що це потужний поступ вперед. Наступні роки мають бути ще більш плідними. І для цього ми повинні запланувати роботу на три роки. Ваше завдання - зібрати пропозиції активних громадян краю та сформувати перспективний план», – зауважив Олександр Ілліч.

Народний депутат України Степан Івахів, своєю чергою, закликав усіх присутніх до ділової та предметної роботи:

«Ми з вами спілкуємося часто, знаємо що в кого болить. Ми всі свої, тому давайте працювати. Роботу потрібно робити з вірою в майбутнє. Коли я вперше приїхав на округ, то зіштовхнувся з проблемою абсолютної розбалансованості між усіма представниками та рівнями влади. Зараз робота результативна. Ми усі доклали до цього максимум зусиль. А якщо ми навчимося планувати - тоді буде набато простіше працювати. Бажаю гарної роботи, ділових та конкретних розмов!» – промовив Степан Івахів.

Так, після настановчих виступів розпочали безпосередньо роботу. Голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович прозвітував про успіхи району за останніх чотири роки та окреслив перспективи реформи децентралізації в районі.

«Виконуючи завдання Президента України Петра Порошенка та Уряду в районі впроваджується реформа децентралізації. В нас вже є чотири ОТГ і ми не плануємо зупинятися. Активно залучаємо кошти державного бюджету на розвиток району. За останніх чотири роки ми залучили близько 90 мільйонів гривень. За цей час ми добудували спорткомплекс Заболотівської спецшколи, зробили капітальний ремонт покрівлі НВК села Язавні, капітальний ремонт даху школи села Гута. В районі реалізовуються ряд проектів, які спрямовані на енергозбереження закладів соціальної інфраструктури, спільно з ДФРР закуплено два шкільних автобуси. А головна окраса – завершення будівництва дитсадка «Капітошка». І таких прикладів успішного втілення проектів дуже багато», – зауважив Андрій Адамович.

 Читайте також: Повідомили, хто з ратнівчан увійде до нового посадового складу Волинської ради регіонального розвитку

Учасники засідання
Учасники засідання

Учасники засідання
Учасники засідання

Степан Івахів виступає перед учасниками Ради регіонального розвитку
Степан Івахів виступає перед учасниками Ради регіонального розвитку

Учасники Ради регіонального розвитку
Учасники Ради регіонального розвитку

Олександр Савченко виступає перед учасниками Ради регіонального розвитку
Олександр Савченко виступає перед учасниками Ради регіонального розвитку

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024