У Нововолинську відбулося засідання Ради регіонального розвитку

27 Грудня 2018, 15:43
У Нововолинську відбулося засідання Ради регіонального розвитку 1680
У Нововолинську відбулося засідання Ради регіонального розвитку

У Нововолинську за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка відбулася Рада регіонального розвитку.

Засідання Ради регіонального розвитку Нововолинська відбулося 27 грудня у міському Палаці культури. Про це інформують на сторінці голови ОДА у Facebook.

На заході були присутні керівники окремих галузевих відділів міськвиконкому та служб міста, депутати, громадські активісти, небайдужі містяни тощо.

Савченко розпочав засідання вітальним словом.

«Ми тут зібралися, аби сформувати бачення розвитку вашого міста. Нововолинськ - останнє місто, де ми проводимо регіональні ради розвитку. Ви побачите, що ви зробили за чотири роки і що ми повинні ще зробити. Раніше ми планували роботу від виборів до виборів, зараз підхід трохи інший. Ми готуємо план на три роки, такий термін запропонований Президентом України і вважаю, що він оптимальний», - зауважив Олександр Савченко.

Голова обласної державної адміністрації додав, що усій області необхідно сконцентруватися на тому, аби заробляти кошти. Адже бюджет Волині становить 16 млрд грн, з них тільки близько 3 млрд грн — власні доходи, решта — державний бюджет.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков промовив, що попри те, що в країні війна, багато чого вдається робити.

«Обсяг бюджету міста за 11 місяців поточного року становить майже півмільярда гривень. Виконання бюджету міста забезпечено на 106%, найбільша частка — збір ПДФО, становить 57% від загальної суми бюджету. Варто відзначити, що Нововолинськ — промислове місто. 20% усієї промислової продукції області виготовляють саме тут», - повідомив міський голова.

Окрім того, він зауважив, що покращується ситуація з вугільною промисловістю. Хоча заборгованість по заробітній платі шахтарям на сьогоднішній день становить близько 11 мільйонів гривень, ця цифра зменшується. Віктор Сапожніков повідомив, що новопризначений керівник ВП «Шахти №8 «Нововолинська» Павло Танчев наразі перебуває у відрядженні в Києві, де йдеться про виділення 15 мільйонів гривень на розвиток підприємства.

Також, на засіданні Ради регіонального розвитку обговорили питання освіти, медицини, житлово-комунального господарства тощо.






 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024