На що Волинь просить гроші в Держфонду регіонального розвитку

28 Грудня 2018, 16:56
На що Волинь просить гроші в Держфонду регіонального розвитку 2041
На що Волинь просить гроші в Держфонду регіонального розвитку

На розгляд Волинської регіональної комісії по Держфонду регіонального розвитку на 2019 рік подали 133 проекти.

Про це інформують на Facebook-сторінці голови ОДА Олександра Савченка.

Президент України Петро Порошенко підписав бюджет України на 2019 рік, яким передбачили фінансування проектів за кошт Державного фонду регіонального розвитку на загальну суму 7 мільярдів 670 мільйонів, з яких 6 мільярдів 670 мільйонів – це загальний фонд, та 1 мільярд – спеціальний.

Це на 27,8 % більше, ніж минулого року. Проте, остаточного розподілу коштів по областях поки що немає. Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії по ДФРР сьогодні, 28 грудня 2018 року.

Варто нагадати, що на засіданні комісії 13 серпня 2018 року, члени комісії схвалили текст оголошення, в якому зазначалося, що попередній відбір буде відбуватися за сімома напрямками: розвиток людського потенціалу, Волинь туристична, економіка сталого розвитку, місцева енергетика, волинське село, спортивна інфраструктура та енергозбереження державних, навчальних, комунальних, медичних закладів тощо.

За словами секретарки регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм Вероніки Бальбузи, наразі в області подали 133 проекти на загальну суму два мільярди гривень, тому загальна потреба у коштах ДФРР складає півтора мільярда гривень. Усі подані проекти надали членам комісії у розрізі напрямків для ознайомлення. Однак, це ще не остаточний перелік.

«Найбільше з уже поданих проектів стосуються розвитку людського потенціалу. Їх аж 81. Волинь туристична – чотири проекти, економіка сталого розвитку – три, місцева енергетика – чотири, волинське село – десять, розвиток спортивної інфраструктури – одинадцять, енергозбереження – одинадцять тощо.

Варто зауважити, що є певні вимоги Мінрегіону до кількості та спрямування проектів. Зокрема, повинно бути не менше 10% проектів, що стосуються спортивної інфраструктури та 10% - енергозбереження. Решта – на розсуд комісії, однак у кожному з семи напрямків повинен бути переможець», – зауважила Вероніка Бальбуза.

Так, остаточною датою подання проектів у паперовому вигляді визначили 10 січня 2019 року. А на наступному засідання регіональної комісії, яке заплановано на 17 січня 2018 року, розпочнеться безпосереднє оцінювання.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024