Як уникнути зайвих витрат при розмитненні авто: 7 порад від Волинської митниці ДФС

09 Січня 2019, 17:29
Як уникнути зайвих витрат при розмитненні авто: 7 порад від Волинської митниці ДФС 4251
Як уникнути зайвих витрат при розмитненні авто: 7 порад від Волинської митниці ДФС

Волинська митниця ДФС підготувала покрокові інструкції для тих громадян України, які планують скористатися правом на випуск у вільний обіг автомобілів з іноземною реєстрацією.

Вони розроблені для двох варіантів ситуацій щодо ввезення вживаних легкових транспортних засобів, здебільшого з Європи, інформує Волинська митниця ДФС.

Існують інші варіанти. Наприклад, не подавати попередню митну декларацію і випускати авто у вільний обіг уже з пункту пропуску через державний кордон України. Або ввозити транспортний засіб не через автомобільні шляхи, а через морські або авіаційні перевезення.

У кожному випадку будуть свої особливості, індивідуальні консультації щодо яких можна отримати через загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС «ЗІР»  http://zir.sfs.gov.ua/

Покрокові інструкції на фото нижче відображають два найпоширеніших для Волині варіанти і дозволяють уникнути невиправданих простоїв та зайвих витрат під час митного оформлення легкових транспортних засобів для власного використання.

За їх допомогою оформити легкове авто, але не більше одного на особу резидента, можна встигнути у 90-денний період, протягом якого до сплати акцизного податку застосовують коефіцієнт 0,5.

Цей період триватиме до 22 лютого 2019 року.

1
Варіант 1
Варіант 1

1
Варіант 2
Варіант 2

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024