Вилучені на «Ягодині» культурні цінності передали в музеї України

11 Січня 2019, 18:08
Вилучені на «Ягодині» культурні цінності передали в музеї України 916
Вилучені на «Ягодині» культурні цінності передали в музеї України

За рішенням Експертно-фондової ради при Міністерстві культури України з питань безплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до законодавства в дохід держави, врятовані волинськими митниками старожитності посіли своє місце серед експонатів національних музеїв.

Зокрема, фонди Волинського краєзнавчого музею поповнились новим самоваром та колекціями: ґудзиків, медалей, знаків, кокард. Усього – 22 одиниці культурних цінностей, які громадянин Литви протиправно намагався вивезти з України через митний пост «Ягодин», – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Фонди Волинського краєзнавчого музею поповнились новим самоваром
Фонди Волинського краєзнавчого музею поповнились новим самоваром

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (м. Київ) поповнився живописними роботами «Морська гавань у місячну ніч», «Гон диких вепрів у лісовій пущі», «На Штарнберському озері». Вінницький обласний художній музей прийме у колекцію пейзажі «З березами над дорогою до села», «З деревами над струмком», «Сцена в пивниці».

Про вилучення цих полотен на «Ягодині» у 2017 році читайте у новині: Ягодин: волинянин хотів «проскочити» через кордон із картинами на 41 тисячу гривень

До експонатів Меморіального комплексу Національного музею історії України у Другій світовій війні долучили вивіску з прикордонного стовпа Галіції із зображенням герба Австро-Угорщини.

Читайте також: Польські прикордонники вилучили гармату, яку «не побачили» на «Ягодині»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024