У Ковелі хочуть обмежити продаж алкоголю у нічний час

16 Січня 2019, 16:40
У Ковелі хочуть обмежити продаж алкоголю у нічний час 705
У Ковелі хочуть обмежити продаж алкоголю у нічний час

У Ковелі підготували проет рішення міської ради про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у нічний час.

Про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Сьогодні, 16 січня, відбулися громадські слухання з обговорення проекту рішення міської ради про заборону продажу алкоголю у нічний час. Їх провела секретар міської ради Віра Федосюк.

Заступник начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Лілія Барна проінформувала присутніх, що у 2018 році питання торгівлі алкогольними напоями в нічний час врегульовано на законодавчому рівні. Верховна Рада України прийняла закон, який надає право органам місцевого самоврядування  встановлювати обмеження в часі торгівлі продажу алкогольних напоїв у нічний час, а також притягувати суб’єктів господарювання торговельних закладів до відповідальності (штрафувати) за порушення правил продажу алкоголю.

Відділ економічного розвитку та торгівлі розробив проект регуляторного акту «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)», який оприлюднили у газеті «Вісті Ковельщини». Акт також подали на погодження уповноваженому органу (Державна регуляторна служба України) та Волинському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України, він пройшов погодження.

У ньому, зокрема, йдеться: З метою усунення порушень громадського порядку в нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, формування в суспільстві здорового способу життя, враховуючи численні скарги мешканців міста Ковеля, для впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом, міська рада вирішила обмежити роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного), у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Ковеля з 22.00 до 07.00 години.

Чинність цього рішення поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території міста Ковеля незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства.

Суб’єктам господарювання міста Ковеля рекомендовано інформувати покупців про прийняте Ковельською міською радою рішення щодо обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) на території міста Ковеля у період з 22.00 години вечора до 07.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Цей регуляторний акт та проект рішення підтримали учасники громадських слухань. Далі їх розглянуть на сесії міської ради.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024