Що вирішували на першій сесії в Привітному

18 Січня 2019, 12:40
Сесія у Привітному 1271
Сесія у Привітному

Перше пленарне засідання, на якому побували голова райдержадміністрації, представники різних політичних сил, громадськість, відбулося 14 січня в приміщенні місцевої школи.

Голова територіальної виборчої комісії Надія Гошій озвучила результати місцевих виборів. Зокрема, вона зауважила, що головою Привітненської сільської ради обрали Ігоря Красовського, а депутатами серед 65-ти претендентів – Оксану Бохонську, Анатолія Вільчевського, Валентину Давидчук, Ірину Гумись, Юрія Данильчука, Людмилу Дядюк, Сергія Кондратюка, Наталію Нижник, Сергія Лаценка, Людмилу Павлюк, Віктора Петрицького, Світлану Подаш, Любов Рудюк. Оскільки на окрузі № 6 двоє кандидатів в депутати набрали однакову кількість голосів (по 36), 13 січня відбулися додаткові вибори. Депутатом обрали Степана Марцинюка.

Читайте також: Привітненська ОТГ отримала 66 тисяч гривень на повторне голосування.


Ігор Красовський, урочисто прийняв присягу, закликав народних обранців ставити інтереси громади на перше місце та виконувати свої передвиборчі обіцянки. Затвердили порядок денний сесії. Першим питанням, яке виносилось на її розгляд – обрання секретаря сільської ради. Сільський голова на цю посаду запропонував Оксану Бохонську, жительку Привітного. Шляхом таємного голосування депутати підтримали цю кандидатуру одноголосно.

Нагадаємо: хто став головою Привітненської ОТГ.

А от визначитись із кількісним та персональним складом трьох постійних комісій виявилося складніше. Народні обранці пропонували свої варіанти, виходячи з різних критеріїв та підходів. Найбільша дискусія розгорілась щодо місць у бюджетній комісії. Анатолій Вільчевський, скажімо, пропонував, щоб до її складу увійшли представники усіх п’яти політичних сил, що представлені в депутатському корпусі Привітненської сільської ради. Такої пропозиції не підтримали. Після тривалих обговорень та персональних побажань окремих депутатів визначились, що до комісії з питань планування бюджету, фінансів, розвитку інфраструктури та управління майном комунальної власності ввійде Сергій Кондратюк (обрано головою), Світлана Подаш, Анатолій Вільчевський, Віктор Петрицький, Людмила Павлюк; до комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища, законності та правопорядку – Ірина Гумись (обрано головою), Сергій Лаценко, Валентина Давидчук, Юрій Данильчук, Степан Марцинюк; до комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури та спорту – Любов Рудюк, Наталія Нижник, Людмила Дядюк.

Привітненський сільський голова Ігор Красовський: «Не усе можна зробити своїми силами…».

Затвердили структуру ради, в складі якої діятиме ряд відділів, в тому числі й додатковий – обліку та звітності. Також у виконавчому апараті передбачили посаду заступника голови ОТГ, яку вирішили на перших порах залишити вакантною. А от регламенту ради затвердити не вдалося, бо депутати виявили бажання ознайомлюватись з цим документом особисто, а не шляхом загального заслуховування. За пропозицією Сергія Кондратюка в найближчі дні текст видрукують і роздадуть кожному окремо. А вже на наступному пленарному засіданні народні обранці знову повернуться до розгляду цього питання.

Проголосували за склад комісії, яка займатиметься реорганізацією сільських рад, що приєднались до ОТГ. Обов’язки старост виконуватимуть колишні сільські голови Афанасій Шевчук, Руслан Торчинський та Сергій Андрійчук.

До складу виконкому ради, окрім сільського голови, заступника, секретаря, старост, мають увійти також по одному представнику з Бубнова, Коритниці та Кут. У цих населених пунктах відбудуться збори селян, де місцеві визначаться, хто саме відстоюватиме їхні інтереси.

Треба відмітити, що на сесії були заяви із зали, що місцеві вибори пройшли не чесно – із підкупами. А голову територіальної виборчої комісії Надію Гошій взагалі звинуватили в нераціональному використанні коштів, які виділялись на вибори. Тож жінку зобов’язали на засіданні виборчої комісії прозвітувати куди саме спрямовали гроші.

Напружену атмосферу розбавив колишній Колпитівський сільський голова Сергій Андрійчук, який, привітавши усіх зі святами, закликав до єдності задля досягнення єдиної цілі.





 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментарі
20 Січня 2019, 17:45
чого конюхи за бортом федя ришив свое отг зробити щоби локачі входили до нього бравісимо мартизатор
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024