«УКРОП» «зарубав» гроші на ремонт інтернату, а через кілька днів звинуватив у цьому ОДА», — П'ятигорець

17 Січня 2019, 17:17
«УКРОП» «зарубав» гроші на ремонт інтернату, а через кілька днів звинуватив у цьому ОДА», — П'ятигорець 824
«УКРОП» «зарубав» гроші на ремонт інтернату, а через кілька днів звинуватив у цьому ОДА», — П'ятигорець

Заступник губернатора Волині Денис П'ятигорець написав, що волинський телеканал «Аверс» звунувачують Волинську ОДА через те, що підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату потерпають від холоду.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вчора на волинському телеканалі «Аверс», який має тих самих власників, що і партія «УКРОП», пройшла інформація про те, що підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату потерпають від холоду. Пряма мова: «Однак через те, що голова державної адміністрації заблокував бюджет області, подавши позов до суду, утриманці інтернату і далі житимуть у холодних кімнатах». А тепер трохи правди. Правда перша – так, сьогодні триває судова тяганина щодо законності голосування за бюджет Волинської області на 2019 рік. Але в цьому бюджеті немає ні слова про гроші на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату. І це знає голова бюджетної комісії, депутат від «УКРОПу» Ірина Вахович, яка кілька разів коментувала Бюджет-2019 для видань, що належать її політичному керівництву. Тому писати про те, що судовий позов блокує ремонт – це відверта брехня!» — пише П'ятигорець.

Він додав, що саме ОДА внесла пропозицію про виділення 2,6 мільйонів гривень на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату в пропозиціях до розподілу так званої стабілізаційної дотації. І саме представники депутатської більшості в бюджетній комісії на чолі з головою Іриною Вахович відмовились погодити виділення цих коштів на інтернат.

«Пізніше УКРОПівський сайт «Волинські новини» так прокоментував цю відмову: «Дійсно – це благі наміри, але не зрозуміло як вони мали втілитися в життя за 9 днів до Нового року, оскільки подання на розподіл дотації надійшло в облраду 22(!) грудня 2018 року. Можливо в області з’явилися «супер» будівельники, які виконають ці роботи за такий стислий термін, або вже хтось тихенько виконав ці роботи і чекає коли йому за подяку чиновники «позолотять ручку». Невже Ірина Вахович не могла підказати своїм корпоративним виданням, що гроші стабдотації є перехідними і освоювати їх можна не 9 днів, а весь 2019 рік? Тобто маємо наступне – «УКРОП» «зарубав» гроші на ремонт інтернату, через кілька днів визнав це, а ще через кілька днів звинуватив в цьому ОДА», — додає заступник голови Волинської ОДА. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024