Екологічна інспекція заборонила діяльність двох ковельських підприємств

18 Січня 2019, 15:40
Екологічна інспекція заборонила діяльність двох ковельських підприємств 716
Екологічна інспекція заборонила діяльність двох ковельських підприємств

Державна екологічна інспекція у Волинській області контролює додержання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, громадянами України вимог природоохоронного законодавства на території області.

Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції у Волинській області.

У 2018 році Інспекція провела 1797 заходів державного нагляду. Перевірила 379 суб’єктів господарювання, 195 органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. До адміністративної відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства притягнули 956 осіб. Наклали штрафів в сумі 190 тисяч гривень.

Зазначається, що суб’єкти господарювання та фізичні особи внаслідок недотримання вимог природоохоронного законодавства завдали шкоду навколишньому природному середовищу на суму 49 мільйонів 900 тисяч гривень. Розрахований розмір шкоди, завданої внаслідок порушень законодавства  у сфері охорони земель та надр становить 17,6 мільйонів гривень, шкоди внаслідок порушення установленого режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду 17,1 мільйонів гривень, внаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря – 8,2 мільйонів гривень, внаслідок недодержання вимог законодавства про охорону об’єктів рослинного світу – 7 мільйонів гривень.

Для проведення слідчих дій, встановлення осіб, які спричинили шкоду, до правоохоронних органів передали 21 справу, в яких фігурують збитки в сумі 41 мільйонів 300 тисяч гривень. Відкрили сім кримінальних проваджень.

За результатами перевірок видали 451 припис на усунення порушень природоохоронного законодавства.

До судових інстанцій спрямували матеріали про заборону здійснення господарської діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» (м.Ковель), ТОВ «Технологія базальту» (м.Луцьк), ФОП Баглик Л.О. (с.Зелена Ковельського району), ТзОВ «Вікі» (Іваничівський район).

Інспекція розглянула 145 звернень громадян, депутатських звернень, звернень громадських організацій, що стосуються фактів порушень природоохоронного законодавства.

На території області переважають порушення, зумовлені недодержанням вимог Закону України «Про відходи», які стосуються збирання, перевезення, зберігання, сортування, оброблення (перероблення), утилізації, видалення, знешкодження і захоронення відходів. У більшості населених пунктів відсутні схеми санітарного очищення, відсутній облік утворених відходів. Наповненість місць захоронення відходів досягла критичної межі, порушуються вимоги їх експлуатації. За недотримання вимог законодавства в частині поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнули 315 посадових осіб та громадян. Інспекція ініціювала розгляд питання про поводження з побутовими відходами на засіданні комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024