На Волині найдешевші в Україні закупівлі в рамках проекту Світового банку

19 Січня 2019, 16:13
На Волині найдешевші в Україні закупівлі в рамках проекту Світового банку 1069
На Волині найдешевші в Україні закупівлі в рамках проекту Світового банку

Київська школа економіки днями представила результати аналізу державних закупівель медичного обладнання, які демонструють, що придбання за кошти позики дешевші від закупівель аналогічної техніки, що відбувалися через систему «Прозорро».

Про це йдеться у перших результатах моніторнгу, здійненого на замовлення надавачів позики – Світового банку, – повідомляють на сайті Волинської облдержадміністрації.

«Результати аудиту – офіційні та загальнодоступні. Якщо коротко, то фактично всі закупівлі, які проводилися в рамках реалізації проекту Світового банку у Волинській області є дешевшими, ніж загальнодержавні закупівлі в рамках системи «Прозорро». Окрім того, найнижчі ціни у Волинській області і в рамках проекту серед областей-учасників. До прикладу, один ангіограф, який ми купували для Ковеля та Луцька, вартує 16 мільйонів гривень. Це найнижча вартість. Наступна ціна на ангіограф такої ж моделі – 19 мільйонів, тоді – 21 мільйон, а найдорожчий – 33 мільйони гривень. Тобто, це дуже великі суми – десятки мільйонів гривень зекономлені лише на ангіографах. Що стосується інших позицій, то у Волинській області і в рамках реалізації проекту, і в рамках загальнодержавних закупівель найнижчі ціни по всій Україні», – розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Результати моніторингу можна переглянути у файлі.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024