Бізнесмен дня: бариста Андрій Хоменко

24 Січня 2019, 10:46
Андрій Хоменко 4368
Андрій Хоменко

Луцькому підприємцю Андрієві Хоменку, який заснував вуличні кав’ярні «KavaAvenuе», 24 січня виповнюється 31 рік. 

Бізнес.Район з нагоди дня народження зібрав цікаві висловлювання Андрія. 

Про графік. Я починаю свій день з кави, але не вдома… Мій робочий день триває до 22:00.

Про перші кроки у бізнесі. Вирішив, що просто вийду і стану на вулиці. Спочатку я орендував «Таврію», у якій варив каву. Чесно скажу, мені соромно за каву, яку тоді готував, було багато «косяків», але я вчився.

Про професію. Якщо ти як особистість нецікавий, то будеш нецікавий і як баріста. Навчити готувати каву важко, проте стати крутим барістою важче. 

Про велокав’ярню. Ми повністю самі робили цей механізм, бо раніше було нереально таке купити. По півроку йшло на те, щоб облаштувати одну велокав’ярню. І у процесі роботи ми їх вдосконалювали.

Про команду. Їздив я на різні курси «Хед-хантерів», але після кожного з них я привожу єдине переконання – немає кращого помічника, окрім інтуїції. Єство людини видно через декілька годин спілкування. «90% моїх друзів – це люди, з якими я познайомився на каві»

Про логотип. У світі існує сім кольорів і це не значить, якщо ти обираєш зелений, то «косиш» під «Starbucks». Наш логотип – простий. Розетта – стандартний малюнок, який можна намалювати на капучино, проте вклав у нього певний зміст. Там є два сердечка. Не так важлива кава, як людина, з якою ти її п’єш. Також серце – це любов, позитивні емоції. Коли малюють розетту, вона утворює дві долоні. Тут узагалі можна вкласти багато сенсів, навіть релігійний.  Усе оформлене у коло. Воно спокійне, симетричне, без гострих кутів.

Про каву. Відкрию вам секрет: професійної кавової машини чи кавомолки у мене вдома немає. Кава – це певний культ. Щоб її зробити, треба відчути, що саме ти її готуєш, а не просто натиснути кнопку і витягнути звідти напій.

Про кавування. Ми досі формуємо культуру пиття кави взагалі, в тому числі і на вулиці, навчаємо наших відвідувачів розумітися на каві. Кава – це напій, який можна, але не треба пити наодинці… Дякуючи каві, стільки людей народилось на світ. 

Більше про Андрія Хоменка читайте у матеріалі «Три латешечки по 11 гривень» або З чого почалась любов до кави у власника «Kava Avenue»

За матеріалами видань Бізнес.Район, Волинь24, Перший

Коментарі
24 Січня 2019, 13:26
Дякую Вам !!! :)
24 Січня 2019, 15:24
Ого, на найцікавішому припинили розповідь))
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024