У Ківерцях говорили про боротьбу з незаконною вирубкою лісу

26 Січня 2019, 14:38
У Ківерцях говорили про боротьбу з незаконною вирубкою лісу 1114
У Ківерцях говорили про боротьбу з незаконною вирубкою лісу

Голова РДА Валерій Ткачук провів нараду з лісівниками, представниками правоохоронних та контролюючих органів.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Нарада відбулася сьогодні, 25 січня.

Участь в  нараді взяли  представники державних підприємств «Ківерцівське лісове господарство» та «Цуманське лісове господарство», правоохоронних органів, Ківерцівського управління ГУДФС, екологічної інспекції області, Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Голова райдержадміністрації зазначив, що забезпечення вирішення проблемних питань у сфері охорони та захисту лісу потребує чітких, скоординованих дій як органів контролю, так і правоохоронців.

«Першочерговими кроками для наведення правопорядку повинен стати чіткий план дій, який сприятиме врегулюванню ситуації, пов’язаної із незаконною вирубкою лісу. Переважна більшість незаконно придбаної деревини, в т.ч. числі і внаслідок рубок, у подальшому переробляється на пилорамах, власники яких, не ставши суб’єктом підприємницької діяльності, без дозволів, і далі продовжують здійснювати протиправну свою діяльність. У зв’язку з цим необхідно вжити скоординованих заходів до проведення перевірок в їх діяльності»,– сказав Валерій Ткачук.

Керівники правоохоронних та контролюючих органів, директор та представники  лісогосподарських підприємств висловили свої пропозиції щодо врегулювання ситуації.

За результатами наради розроблено ряд узгоджених заходів щодо підвищення ефективності протидії незаконним порубкам лісу.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024