«Це дикість і варварство», – Майя Москвич про хутряну ферму поблизу Луцька

26 Січня 2019, 16:40
Майя Москвич 1345
Майя Москвич

Волинській ветеранці Майї Москвич дуже не подобається, що поблизу міста Луцька планують відкрити норкову ферму. Тому вона закликає зупинити цей процес.

Про це Майя Москвич написала у себе на Facebook-сторінці.

Текст з її допису подаємо без змін:

«Я не еко-активіст, але вважаю що для Волині, яка є відносно екологічно чистою, людяною і межує з ЄС – це дикість і варварство!

Так, в Луцьку прекрасний старовинний замок, проводяться лицарські турніри, влітку навіть шибеницю в центрі міста поставили ... але хутряна ферма поблизу міста - це реальний відкат в минуле!

От серйозно, ми ж рухаємось ніби в Європу. Там виробництво хутра забороняють (саме тому інвестори і переносять сюди шкідливі виробництва). Я впевнена з часом звірові всі ферми будуть заборонені і в Україні. З діючими вже нічого не зробиш, але навіщо відкривати нові? Чи ті, котрі давали дозвіл на відкриття сподіваються на реванш опозиції, зміну вектору і союзну державу з Росією...? А люди Копачівсьеої ОТГ взагалі в курсі що вони погодили?

На Львівщині люди виступили проти шкідливого виробництва, Житомир протестував, але здається безуспішно

А Волинь що?

Я не знаю, що я можу зробити, але мені відкриття цієї ферми на Волині дуже не подобається. Можливо цей процес ще можна зупинити, і хтось в Луцьку цим займається? Я вже не громадський активіст, але готова долучитись в міру можливостей, хоча б інформаційно

І ще, здається, в Україні вільна ніша на екологічну організацію прямої дії, яка би трясла за шкибарки тих хутряних інвесторів, і всіх, хто їх підтримує так, як СІ4 в Києві трясе сєпарів і їх посіпак».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024