Бізнес-леді дня: екс-директорка «Проліска» Валентина Касарда

27 Січня 2019, 11:01
Валентина Касарда 3099
Валентина Касарда

27 січня День народження святкує багаторічна керівниця знаменитого санаторію матері і дитини «Пролісок».  І хоча Валентина Касарда наприкінці 2018-го посаду директора комунального підприємства, її підприємницькі і організаторські здібності оцінив чи не кожен відвідувач оздоровниці. 

Бізнес.Район з нагоди особистого свята зібрав висловлювання у пресі Валентини Касарди, які якнайкраще можуть її охарактеризувати.

Про КП. Вважаю, що навіть при тому, що ми комунальне підприємство обласної ради, нашу діяльність можна назвати бізнесом. І цей бізнес любить спокій.

Про методи управління. Я всі сковорідки винесла сама з кухні. Звичайно, було важко призвичаїти людей, боялися, але одного вечора я забрала сковорідки і сказала: «Завтра їх не використовуйте».

Про перспективи. Кожна із наших оздоровниць може стати маленькими Карловими Варами. Адже, крім екологічно чистого довкілля, багатої на ліси та озера природи, маємо свердловини мінеральної води у «Проліску» і «Турії», білу і блакитну глину, чудові торфогрязі, які теж дають ефект у лікуванні багатьох хвороб.

Про клієнтів. Я проти побудови таких санаторіїв, куди приїжджають тисячі відпочивальників. Бо вважаю, що під час лікування має бути індивідуальний підхід до кожної людини. Тоді вона почуває себе, як в родинному колі, — комфортно, затишно, захищено, а щоб отримати процедуру або потрапити на прийом до лікаря, їй не доводиться нервувати і вистоювати у чергах.

Про відпочинок для військових. Я прошу, щоб у програмах щодо реабілітації учасників бойових дій передбачити реабілітацію в сімейному форматі. Тобто, щоб в санаторії оздоровлювалися одночасно тато, мама і діти. Тоді зовсім по-іншому відбувається реабілітація – сім’я лікує, не дає можливості відволікатися на негатив чи важкі спогади. Бо якщо хлопці самі, то вони збираються разом, загадують пережите на війні. Для них ця тема болюча, вони відчувають, розуміють один одного, але щоб відновити сили, віддалитися від тих подій і поліпшити своє здоров’я, найкращий результат є тоді, коли вони оздоровлюються з родиною. 

Про команду. Справа не в тому, що зробила Касарда. Справа в тому, що саме колектив зробив санаторій, бо одній людині це не під силу. Так, є команда, так, команда повірила мені, ми разом працювали і свого часу разом фарбували, білили, шліфували. Немає сантиметра, де не торкнулася рука колективу.

Про вік. Було, що дорікали і чіплялися за пенсійний вік. Та в нас державами люди керують у набагато глибшому віці і керують успішно. 

Читайте також: Європейські басейни у санаторії «Пролісок» зробили його курортним центром

За матеріалами видань ТопЛуцьк, Волинська правда

Коментарі
27 Січня 2019, 13:47
Це так типово...для державного підприємства..
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024