Камінь-Каширщина: назвали кількість безробітних у районі

28 Січня 2019, 15:12
Камінь-Каширщина: назвали кількість безробітних у районі 1084
Камінь-Каширщина: назвали кількість безробітних у районі

Директор районної філії Волинського обласного центру зайнятості Лілія Дзямко під час апаратної наради у голови Камінь-Каширської РДА розповіла про актуальні питання зайнятості населення, нові підходи на ринку праці та інноваційні методи роботи.

Йдеться на сайті установи.

Так, за її словами, станом на 1 січня цього року на обліку в районній філії перебуває 156 безробітних. 

«Допомогу по безробіттю отримали 523 особи (середній розмір такої допомоги становив 2194 грн.). Активними заходами політики зайнятості охоплено 65,8  % безробітних громадян, 762 – працевлаштовано. Дві особи отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. З метою розширення можливостей щодо забезпечення зайнятості громадян проводиться організація громадських робіт (залучено 25 осіб) та робіт тимчасового характеру (176 осіб). У 2018 роботодавцями району подано 783 вакансії, 771 – укомплектовано (рівень укомплектування – 91 %)», – зазначила Лілія Дзямко.

Разом з тим, вона наголосила, що протягом звітного періоду відповідними соціальними послугами скористалися 27 учасників АТО, одна внутрішньо переміщена особа, 19 осіб з обмеженими можливостями.

Лілія Дзямко зазначила, що важливу роль у формуванні нових підходів на ринку праці відіграли інноваційні методи: відеорезюме безробітних та скайп-співбесіди з роботодавцями. А також те, що  у роботі застосовують підхід кейс-менеджменту та профілювання, тобто передбачається оцінка ситуації та потреби клієнтів, планування заходів для безробітних, організація надання допомоги у їхньому працевлаштуванні, супровід клієнта спеціалістом центру зайнятості.

Читайте також: Як називали дітей на Камінь-Каширщині у 2018 році

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024