У Луцьку в суді вирішуватимуть, як платитимуть за харчування дошкільнят

29 Січня 2019, 11:08
суд вирішуватиме, чи справедливе рішення виконкому 1101
суд вирішуватиме, чи справедливе рішення виконкому

Луцька місцева прокуратура звернулась до Волинського окружного адміністративного суду з позовом до виконкому Луцької міської ради, щодо скасування рішення про зміну розміру плати за харчування у дошкільних закладах Луцька, залежно від місця проживання сім’ї дитини.

Речниця прокуратури області Наталія Мурахевич розповіла – прокурори з’ясували, що таке рішення протиправне, – йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

«Встановлено, що батьки або особи, які їх заміняють, будуть вносити плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти в розмірі 60%, якщо батьки проживають у Луцьку, і в розмірі 100%, якщо дитина приїжджає з інших територіальних громад», – розповідає речниця прокуратури Волині Наталка Мурахевич.

Читайте також: Крупа: на дитсадок потрібно ще майже 28 мільйонів гривень

«Таким чином розмір оплати за харчування дітей, жителів Луцька, становитиме залежно від вікової групи, від 15 до 24 гривень, а для жителів інших територіальних громад від 25 до 40 гривень в день. Ці положення рішень виконавчого комітету Луцької міської ради прийняті з порушенням норм Конституції та кількох Законів України, в тому числі «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», законодавства про освіту, позаяк ними визначено місячну плату за харчування дітей в залежності від місця проживання, що є проявом дискримінації за територіальною ознакою», – додала вона.

«Відтак в суді прокуратори вимагатимуть виганяння таких положень рішень виконавчого комітету міськради протиправним і їхнього скасування», – прокоментувала Наталка Мурахевич.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024