Волинська митниця нагадує про закінчення пільгового періоду розмитнення авто

29 Січня 2019, 16:17
Волинська митниця нагадує про закінчення пільгового періоду розмитнення авто 1891
Волинська митниця нагадує про закінчення пільгового періоду розмитнення авто

До закінчення пільгового режиму оформлення авто на іноземній реєстрації залишилось 25 днів.

Щодоби на Волині випускають у вільний обіг близько 610 автомобілів зі знижкою на акцизний податок. Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

Станом на 29 січня у зоні діяльності Волинської митниці ДФС скористались пільговим періодом щодо 50% знижки на сплату акцизного збору під час випуску у вільний обіг імпортованих авто понад 17 тисяч громадян. Нині митні пости області щодоби оформляють близько 610 транспортних засобів.

Із загальної кількості випущених автомобілів, через процедуру зміни митних режимів «транзит чи тимчасове ввезення» на «вільний обіг» оформили майже 8 тисяч легковиків. Їх власники сплатили до Державного бюджету України майже 480 млн грн митних платежів.

Волинська митниця нагадує реальним власникам тимчасово ввезених іноземцями автомобілів, що з кожним днем їхніх вагань щодо легалізації перебування цих транспортних засобів в Україні спливає строк:

  • Реальної можливості використати надані законодавством пільги (застосування коефіцієнту 0,5 до акцизного податку – до 22 лютого).
  • Звільнення від відповідальності за порушення термінів чи умов митних режимів, яка суттєво зросте з  24 травня 2019 року.

Такі норми прописані у Законах України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Читайте також: «Кожна копійка від розмитнення «євроблях» піде до Пенсійного фонду», - Петро Порошенко у Ківерцях

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024