На Володимирщині думали, як боротися із незаконними вирубками лісу

30 Січня 2019, 10:38
1271

У Володимирі-Волинському відбулась робоча зустріч на якій обговорили питання охорони лісів від незаконних вирубок, проведення перевірок роботи пилорам на предмет законності придбання деревини.

Зустріч відбулася 29 січня за участі голови Володимир-Волинської РДА Наталії Василець, – інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності РДА.

Серед присутніх – перший заступник керівника місцевої прокуратури Олег Лісовецький, начальник Володимир-Волинської ОДПІ Сергій Демосюк, заступник начальника Володимир-Волинського міжрайвідділу УСБУ України у Волинській області Юрій Дробний, начальник Володимир-Волинського відділу ГУНП у Волинській області Михайло Бобик, держінспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Віктор Голіч, головний лісничий ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» Наталія Козій і начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук.

Розпочинаючи нараду Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на тому, що збереження лісових насаджень краю є спільним завданням, тому потрібно об’єднати сили аби врегулювати це питання.

Представник Володимир-Волинського ЛМГ Наталія Миколаївна окреслила ряд проблем спричинених незаконною вирубкою лісів. Зокрема, зазначила, що переважна більшість незаконно придбаної деревини, в т.ч. числі і внаслідок рубок, у подальшому переробляється на пилорамах, власники яких, не ставши суб’єктом підприємницької діяльності, без дозволів, і далі продовжують здійснювати протиправну діяльність.

Своє бачення вирішення проблемного питання висловили також і представники правоохоронних та контролюючих органів. Тож у підсумку розроблено ряд узгоджених заходів щодо підвищення ефективності протидії незаконним рубкам лісу та його переробки.

Читайте також: Володимирський лісгосп - один з найбільших експортерів деревини у країни Європи




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024